La Marató de Donació de Sang arriba avui a Sant Cugat

Anterior recollida de sang a Sant Cugat

Societat

Publicat el 21/mai/16 per Clara Ontañón

La 9a Marató de Donació de Sang arriba a Sant Cugat aquest dissabte amb la intenció d'arribar als més joves per assegurar que les noves generacions prenguin el costum de donar sang i substitueixin la gent gran que ja no pot donar-ne. La iniciativa arrenca a la plaça de la Vila, davant de l'ajuntament, a les deu del matí i admetrà donants fins a les deu. És una proposta amb el suport dels Castellers de Sant Cugat.

La iniciativa pretén conscienciar els santcugatencs que donar sang és un gest de civisme i de responsabilitat amb la societat. El membre de la Creu Roja Enric Martínez ha explicat a Cugat.cat que la Marató vol apropar-se a la gent.

Enric Martínez

L'objectiu de la Marató és aconseguir que els que no hagin donat mai ho facin per primera vegada i intentar implicar les entitats de Sant Cugat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els Castellers de Sant Cugat s'han implicat en aquesta iniciativa solidària. El membre de Gausacs Ferran Ballester crida a la colla perquè s'uneixin a la donació.

Ferran Ballester

Ens hem proposat el repte que 45 membres de la nostra colla s'uneixin a la donació sota el lema de '20 anys, 20 litres', que fa referència a l'aniversari dels Castellers.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Els requisits mèdics que s'han de complir per donar sang són ser major d'edat, no estar embarassada i tenir un pes mínim de 50 quilos.