Comencen les obres a Can Quitèria, pas previ per convertir-se en el Centre-Grau Garriga d'Art Tèxtil


  • Comparteix:

Ja han començat les obres a Can Quitèria, el primer pas per reconvertir la masia en el Centre-Grau Garriga d'Art Tèxtil. La rehabilitació de l'edifici té un cost de poc més de 600.000 d'euros, provinents de l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), i s'allargarà durant 12 mesos. Durant aquest any, se sanejarà l'estructura de l'immoble perquè més endavant es puguin dur a terme els treballs definitius de museïtzació i d'adequació de la masia com a espai cultural.

Els treballs s'han adjudicat a l'empresa Urcotex Inmobiliaria SL amb un import de 613.000 euros. El projecte de l'arquitecte Xavier Guitar analitza l'estat actual de l'edifici i les lesions constructives que presenta. La proposta d’Urcotex aporta solucions tècniques en matèria estructural, d’accessibilitat i de protecció contra incendis. També recull una millora dels sistemes passius que preserven i recupera la masia com a bé patrimonial tant en els seus elements interiors com exteriors.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, explica que aquestes obres són el pas previ a la museïtzació de la masia.

Damià Calvet

Ara consolidem l'edifici, l'arreglem, ressaltem els seus elements patrimonials i després vindrà la museïtzació de l'espai que correspon a l'àmbit de Cultura de l'Ajuntament.


La configuració interior proposada en el projecte engloba la planta baixa, dues plantes i el badalot de la coberta, destina gran part dels 600 metres quadrats a espais d'exposició amb il·luminació natural, i reserva espais per a funcions d'administració, serveis higiènics i instal·lacions. La rehabilitació conservarà l'escala de volta catalana i incorporarà un ascensor com a itinerari adaptat.

La tinenta d'alcalde de Cultura, Carmela Fortuny, ha especificat que es treballarà amb tots els agents implicats el detall del desenvolupament del projecte.

Carmela Fortuny

Estem en ple procés de reflexió i actualització del pla d'equipaments. Tenim molt clar que aquest equipament s'ha de dedicar a la cultura i en aquest cas a la recuperació de l'escola catalana del tapís.


El futur centre tèxtil
El Centre Grau-Garriga d'Art Tèxtil s'ubicarà en dues localitzacions que es complementaran entre elles: la Casa Aymat i la Masia de Can Quitèria. L'actual Museu del Tapís Contemporani, situat a la Casa Aymat, acollirà un espai de creació, recerca, investigació i formació, mentre que a Can Quitèria s'hi establirà l'exhibició permanent d'obres de l'artista santcugatenc. Així ho van acordar a l'abril l'Ajuntament i la família Grau-Garriga, abans que la proposta passés pel ple municipal.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.