Els Gausacs celebren aquest diumenge la Diada de Padrins i Fillols


  • Comparteix:

Els Gausacs celebren enguany el seu 20è aniversari / Foto: Biel Samsó

Els Gausacs celebren enguany el seu 20è aniversari / Foto: Biel Samsó

Els Castellers de Sant Cugat segueixen amb les celebracions del 20è aniversari i aquest diumenge han preparat una cita marcada per l'emotivitat: la Diada de Padrins i Fillols. Els camises verdes reviuran l'esperit de la seva primera actuació acompanyats de les seves colles padrines, els Xics de Granollers i els Castellers de Barcelona, així com dels seus fillols, els Castellers de Cerdanyola. La cita castellera comença al punt del migdia a la plaça d'Octavià.

El 30 de juny del 1996, en el marc de la Festa Major de Sant Cugat, els Gausacs es presenten en societat acompanyats dels Castellers de Barcelona i els Xics de Granollers que exerceixen de padrins. A aquella calorosa jornada de fa vint anys, els castellers fan dos intents de 4 de 6 i un intent de 3 de 6, i carreguen un 2 de 5 i un pilar de 4. A més, fan un 3 de 6 de germanor amb els Xics i els de Barcelona, en el qual els santcugatencs aporten 3 membres del tronc i part de la pinya.

El cap de colla dels Gausacs, Biel Samsó, explica que es tracta d'una jornada doblement emotiva perquè es retrobaran amb els padrins i els fillols, i arriba després de Setmana Santa.

Biel Samsó

És una jornada emotiva per a les colles que ens acompanyen, que fa vint anys estaven a la nostra primera diada; però també és emotiva pel fet de trobar-nos a plaça, una setamana després de Setmana Santa, amb els nostres padrins i fillols.


L'emotivitat serà una de les principals protagonistes de la cita, però també ho seran els reptes tècnics. Samsó explica que la colla afronta la de diumenge com la primera diada forta de la temporada. Els camises verdes portaran a plaça el primer castell de vuit de l'any, un 4 de 8, així com un 7 de 7, un castell que requereix molta gent i que els fa 'especial il·lusió' portar a casa.

Biel Samsó

A nivell tècnic, en ser la primera diada casa, ens la plantegem com la primera diada forta. Això sí, dins els barems del que enguany considerem una diada forta. Portarem a plaça el primer castell de 8 de l'any.


La cita de diumenge serà el tret de sortida de les celebracions del 20è aniversari dels Gausacs amb els santcugatencs, després de festejar-ho a nivell intern de la colla.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.