Els santcugatencs es decanten pel massapà en la compra dels tortells de Reis
El tortell de Reis, una tradició dolça
SocietatPublicat el 5/gen/16 per Sergio Morales / Acn
Els santcugatencs celebren l'arribada de Ses Majestats els Reis d'Orient amb el tradicional tortell i els pastissers locals esperen, almenys, mantenir les vendes respecte l'any passat. El de massapà és el més sol·licitat, tot i que els de crema, nata i xocolata tenen cada vegada més demanda.
El responsable i propietari de la pastisseria La Lyonesa, Ferran Martínez, ha explicat a Cugat.cat que per enguany prepara 400 tortells, la mateixa quantitat que va posar a la venda l'any passat. Martínez ha destacat que les vendes dels dies 5 i 6 s'han igualat al llarg del temps.
Ferran Martínez
Ens hem trobat que cada vegada s'estan anivellant més les vendes entre el dia 5 i el 6, perquè hi ha qui es menja el tortell el mateix dia 5 a la nit.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Una tradició arrelada al país
Els catalans menjaran aquest any uns 880.000 tortells de Reis elaborats en pastisseries i fleques, segons dades del Gremi de Pastissers de Barcelona. El sector artesà preveu un lleuger repunt en les vendes d'entre el 2% i el 3% respecte l'any anterior i creu que la majoria de les vendes es concentraran entre aquest dimarts a la tarda i el mateix dimecres al matí. Els preus oscil·len entre els 17 i els 50 euros depenent de la mida de cada tortell.