L'HGC aprofita el Dia del Nen Prematur per donar a conèixer els seus serveis


  • Comparteix:

Cada any neixen uns 400 nadons prematurs a l'Hospital General de Catalunya

Cada any neixen uns 400 nadons prematurs a l'Hospital General de Catalunya

El Grup de Medicina Perinatal i la Unitat de Cures Intensives Neonatals de l'Hospital General de Catalunya (HGC) han celebrat aquesta setmana el Dia Internacional del Nen Prematur amb una jornada de portes obertes. Cada any neixen a l'Estat espanyol més de 34.000 nens prematurs. Dels 2.600 nadons que neixen a l'hospital santcugatenc cada any, aproximadament un 7% -uns 200 nadons- són prematurs i requereixen un tractament específic en aquestes unitats.

La Unitat de Medicina Perinatal fa la funció de pont entre el servei de obstetrícia i el de neonatologia. L'objectiu és diagnosticar, tractar i sobretot avançar-se al fetus, si és d'un nadó prematur, perquè arribi en les millors condicions al servei de pediatria.

Aquells que neixen abans de la setmana 35 necessiten suport addicional per sobreviure fora de l'úter matern i s'han d'ingressar a la Unitat de Neonatologia. La cap de la Unitat de Neonatologia de l'hospital, la doctora Laura Castells, explica que actualment es considera que un fetus és viable a partir de la setmana 24 i els 500 grams de pes, tot i que hi ha excepcions.

Laura Castells

Tot i que actualment es considera que un fetus és viable a partir de la setmana 24 hi ha excepcions. Pot ser que un fetus que neixi abans d'aquest temps sigui molt vital i pugui tirar endavant.


De l'experiència de les famílies que han passat per la situació de tenir un fill prematur s'ha creat l'associació Petits Grans Herois que vol ajudar altres famílies que es troben en el mateix cas.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.