Sant Cugat acull una nova Marató de Donació de Sang

Presentació de la iniciativa / Foto: Localpres

Societat

Publicat el 16/mai/15 per Dani Velázquez

La Marató de Donació de Sang torna aquest dissabte amb la intenció d'arribar als més joves per assegurar que les noves generacions prenguin el costum de donar sang i substitueixin la gent gran que ja no pot donar-ne. La iniciativa, que aquest any arriba a la seva 8a edició, arrenca a l'ajuntament a les deu del matí i admetrà donants fins a les deu del vespre.

La creació l'etiqueta a Twitter '#MSangSantCugat', la dinamització a través d'altres xarxes socials, com Facebook i Instagram, i la implicació d'entitats locals són alguns dels mitjans que el Banc de Sang i Teixits de Catalunya, organitzador de la Marató de Donació de Sang, està utilitzant per atraure els més joves a donar sang.

El director territorial del Banc de Sang i Teixits a la Catalunya Central i al Vallès Occidental, Ramon Salinas, ha afirmat que arriba un punt en què gent gran ja no pot donar sang i que, per tant, cal aplicar un relleu generacional.

Ramon Salinas

Les persones que es van fent grans, arriba un punt en què no poden donar sang i per tant necessitem un relleu. Aquest relleu ve per la incorporació de noves persones a la donació de sang i aquestes persones necessàriament han de ser gent jove.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'any passat la Marató de Donació de Sang va tenir 280 donants i l'organització espera ara superar aquesta xifra. El Rotary Club, la Creu Roja Sant Cugat, l'Associació de Donants de Sang de Sant Cugat i l'Ajuntament hi estan col·laborant per assolir aquest objectiu.

Per donar sang és necessari tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada.