La marató de donació sang d'enguany vol arribar al públic més jove

La marató de donació de sang 2015 s'ha presentat aquest dijous a l'ajuntament / Foto: Localpres

Societat

Publicat el 7/mai/15 per Dani Velázquez

La marató de donació de sang d'enguany vol arribar als més joves per assegurar que les noves generacions prenguin el costum de donar sang i substituir progressivament la gent gran que ja no pot donar-la. La marató, que aquest any arriba a la 8a edició, es durà a terme a l'ajuntament dissabte de la setmana vinent, de deu del matí a deu del vespre.

La creació d'una etiqueta a Twitter, '#MSangSantCugat', la dinamització a través d'altres xarxes socials, com Facebook i Instagram, i la implicació d'entitats locals, són alguns dels mitjans que la marató de donació de sang vol utilitzar aquest any per atraure els més joves a donar sang.

El director territorial del Banc de Sang i Teixits a la Catalunya Central i al Vallès Occidental, Ramon Salinas, s'ha pronunciat en aquest sentit i ha afirmat que arriba un punt en què gent gran ja no pot donar sang i que, per tant, és necessari aplicar un relleu generacional.

Ramon Salinas

Les persones que es van fent grans, arriba un punt en què no poden donar sang i per tant necessitem un relleu. Aquest relleu ve per la incorporació de noves persones a la donació de sang i aquestes persones necessàriament han de ser gent jove.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'any passat la marató de donació de sang va tenir 314 donants. L'organització espera superar aquesta xifra i assolir un total de 350 donants. El Rotary Club ha mostrat ja el seu compromís amb la marató i hi estan implicats també la Creu Roja Sant Cugat, l'Associació de Donants de Sang de Sant Cugat i l'Ajuntament.

Salinas ha afirmat que la data escollida no és casual. Durant l'estiu les donacions es redueixen i les necessitats de sang s'incrementen pel nombre més gran de desplaçaments per vacances, i en conseqüència, d'accidents.

Per donar sang és necessari tenir més de 18 anys, pesar 50 quilos o més i, en cas de ser dona, no estar embarassada.