L'Ajuntament i Sostre Cívic s'alien per optimitzar l'habitatge en desús
Moment de la roda de premsa, aquest dilluns
SocietatPublicat el 30/mar/15 per Sergio Morales
L'Ajuntament i Sostre Cívic col·laboraran per promoure el lloguer social i la masoveria urbana en habitatges en desús a través d'un conveni de col·laboració. La cooperativa se servirà d'un programa informàtic que facilitarà la detecció dels habitatges buits a partir de dades procedents d'avisos ciutadans, que es posarà en marxa durant els propers sis mesos. Per incentivar-ho, Promusa destinarà 13.000 euros a l'associació i, a més, derivarà a Sostre Cívic els 350 euros que percep de la Generalitat per cada habitatge buit que s'ocupi.
Amb aquesta iniciativa l'Ajuntament vol ampliar l'oferta d'accés a l'habitatge, donar valor al patrimoni local i esdevenir una solució a l'okupació, ha explicat el regidor d'Habitatge, Raül Grangé. L'acord també té com a objectiu revitalitzar l'oferta de masoveria urbana a la ciutat, una experiència que anteriorment no havia quallat per falta d'oferta. Tot i així, Grangé ha explicat que la implantació d'aquestes mesures han de suposar un 'canvi cultural'.
Raul Grange
És un canvi cultural i, com a tal, té un procés que s'ha d'iniciar. Al principi aquests canvis tenen detractors, però si un és insistent, al final van arribant.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
De fet, la iniciativa agafarà embranzida aquest dimarts, quan se signarà el primer acord de masoveria urbana. Per localitzar més espais susceptibles d'integrar-se en el pla, Sostre Cívic se servirà d'un 'software' informàtic per localitzar-los a través dels seus usuaris, que els podran identificar mitjançant la geolocalització amb la intenció que Promusa i l'Ajuntament contactin amb el seu propietari i engeguin un pla d'acció.