S'endarrereix la inauguració del mercat Pere San almenys fins a mitjans de maig
Publicat el 6/mar/15 per Núria Juanico
La inauguració del mercat Pere San s'endarrereix almenys fins a mitjans de maig, a l'espera de la finalització de la remodelació de l'equipament. Ara per ara, els treballs se centren a fer les obertures de les façanes de l'edifici i arranjar els interiors per adequar l'espai, que acollirà 20 parades.
En un inici, estava previst inaugurar l'equipament a principis d'any, però la data es va allargar fins a l'abril per la troballa d'una antiga càmera del mercat del 1911, el retard en la signatura del finançament i problemes tècnics en la construcció de les càmeres frigorífiques. Ara, la inauguració s'ha ajornat fins a mitjans de maig, tot i que els treballs 'avancen a bon ritme', segons l'arquitecte de l'obra, Lluís Martínez.
Lluís Martínez
Estem bastant avançats, ens queda un parell de mesos d'obres. Es preveu que s'inauguri a principis o mitjans de maig.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
Ara per ara, les obres consisteixen a arranjar l'interior de la nau principal i construir les parades. En una visita d'obres aquest divendres, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha destacat l'antiguitat de l'edifici i la necessitat d'actualitzar-lo.
Mercè Conesa
Veiem que els treballs estan en plena activitat. És un edifici de primers del segle passat que s'ha de conservar i actualitzar.
Your browser doesn’t support HTML5 audio
El nou mercat Pere San combinarà la venda directa de productes frescos amb espais de degustació gastronòmica. El projecte de remodelació del mercat té un cost total de 2'5 milions d'euros. Gourmets Sant Cugat fa una inversió d'1'5 milions d'euros, dels quals 364.000 euros provenen de fons propis dels impulsors del projecte i 1'2 milions són d'un crèdit atorgat per Caja Mar. A més, l'Ajuntament ha avalat 300.000 euros d'aquest crèdit.
El milió restant del cost total del projecte l'han de posar els paradistes per a la remodelació de cada un dels seus espais. Tot i això, les noves parades no seran de compra i els paradistes hauran de pagar un lloguer a Gourmets Sant Cugat per a la gestió. Una parada gran d'uns 90 metres quadrats amb servei de venda i de restauració pagarà 1.200 euros al mes, mentre que una parada convencional haurà de destinar 400 euros mensuals.