L'Idcsalud fa la seva primera implantació transcatèter de vàlvula aòrtica


  • Comparteix:

Idcsalud Hospital General de Catalunya aonsegueix la primera impantació TAVI

Idcsalud Hospital General de Catalunya aonsegueix la primera impantació TAVI

Idcsalud Hospital General de Catalunya ha assolit la seva primera implantació d'un transcatèter de vàlvula aòrtica (TAVI), una tècnica poc abusiva i indicada en pacients amb alt risc en la cirurgia convencional. El pacient, de 86 anys, patia un estrenyiment de la vàlvula aòrtica que limitava el cabal de sang fins a l'artèria aorta, i necessitava la col·locació d'una pròtesi com alternativa al reemplaçament total d'aquesta vàlvula.

El pacient de la tècnica TAVI patia estenosi aòrtica i la sang que arribava del ventricle esquerre del cor a l'aorta ho feia amb dificultats. La vàlvula aòrtica no s'obria completament i el flux de sang baixava, de manera que li provocava ofegament, dolor toràcics i pèrdues del coneixement.

Davant del risc de substituir la vàlvula aòrtica, l'equip mèdic ha optat per la implantació d'una vàlvula col·locada en un catèter. Aquesta tècnica, coneguda com TAVI, és molt poc invasiva perquè s'implanta per la femoral i la recuperació del pacient és molt ràpida.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.