Una desena de col·lectius organitzen una fira per exposar els motius del seu 'no' al tractat europeu


  • Comparteix:

Una desena d'entitats, col·lectius i partits polítics santcugatencs organitzen aquest cap de setmana una fira al carrer Santiago Rusiñol per exposar els seus motius per dir 'no' a la Constitució europea. Les organitzacions convocants denuncien que la campanya informativa del govern espanyol és 'propagandística' i volen fer arribar els seus missatges directament a la ciutadania per descobrir què s'amaga rere el tractat constitucional.

Sota el lema 'Una altra Europa és possible. Diguem no a la Constitució europea', una desena d'entitats i partits polítics santcugatencs s'han agrupat per fer una campanya conjunta per divulgar els seus arguments contraris al tractat. Amb aquest objectiu, organitzaran una fira aquest cap de setmana, i també divendres vinent, al carrer Santiago Rusiñol, on cada entitat tindrà un punt d'informació per exposar els seus motius. Uns motius que, lluny de ser unitaris, abarquen sensibilitats diverses com l'ecologia, el pacifisme, les reivindicacions socials i nacionals o la solidaritat, entre d'altres.

Un dels organitzadors de la fira, Roger Tugas, explica que aquesta iniciativa vol barrejar informació i diversió, per tal d'aconseguir que el màxim nombre de santcugatencs s'apropin a la fira i obtinguin informació sobre el tractat.

Roger Tugas

No només volem que sigui una fira informativa, sinó també lúdica. Hi haurà una xocolatada, actes infantils, exposició de plafons, etc. Volem que els ciutadans vinguin i s'informin.


D'altra banda, les organitzacions convocants consideren que la campanya informativa del govern espanyol sobre la Constitució europea és 'propagandística', i per això subratllen la necessitat que la ciutadania s'informi per altres vies sobre el contingut real del tractat. A més, els convocants creuen que la precipitació amb què s'ha convocat el referèndum a l'Estat espanyol dificulta que es produeixi un debat social en profunditat sobre el text.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.