L'aprovació definitiva del Pla de Mobilitat, dilluns al ple

El ple té lloc aquest dilluns

Política

Publicat el 16/mai/14 per Josep Gimeno

L'aprovació definitiva del Pla de Mobilitat de Sant Cugat passarà aquest dilluns pel ple. El document preveu en 12 anys ampliar la vianantització del centre i desplaçar bona part del vehicle motoritzat cap a l'extraradi. També es tractaran altres punts que permetran, en un futur, adequar el tram de via entre el Sant Cugat Centre Comercial (SCCC) i Rubí, i un solar al carrer Andana per millorar l'estacionament de bicicletes i taxis.

El full de ruta prioritza el vianant i el transport públic per davant de la bicicleta i la resta de vehicles privats. Per això es projecten grans accions com la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola i la semi-vianantització de part del carrer de Francesc Moragas, l'avinguda Rius i Taulet i la plaça dels Quatre Cantons. En aquesta aprovació definitiva, s'inclou l'informe favorable de la memòria ambiental de la Generalitat.

Altres punts del ple
Al ple es ratificarà l'acord d'expropiació forçosa a la propietària d'un terreny de 1.000 metres quadrats al carrer Andana, a tocar de l'estació de FGC de Sant Cugat. La propietat rebrà 2'6 milions d'euros i en aquest espai s'estudia com adequar-lo per millorar la parada dels taxis i facilitar l'aparcament de bicicletes.

També arriba a ple l'aprovació inicial de la modificació del PGM entre el sector de Ca n'Ametller, l'AP7 i la carretera BP-1503. Això facilitarà les obres per adequar al pas de vianants i bicicletes el tram entre el centre comercial de Sant Cugat i Rubí.

A més, es porta a sessió plenària la dació de compte del tràmit de la memòria ambiental de la modificació del PGM a Valldoreix i altres zones del municipi. Gràcies a aquesta operació, es va protegir Can Monmany i es va generar la possibilitat de fer habitatge públic, entre altres àmbits a l'entorn de l'estació de Valldoreix.