Conesa: 'El motor ha de ser el Sincrotró, no un centre comercial'

Vista aèria del Centre Direccional / Foto: Gencat

Política

Publicat el 29/mar/14 per Marc Sala

L'alcaldessa, Mercè Conesa, demana a la Generalitat que el sector tecnològic sigui l'impulsor de la zona del Cente Direccional, al terme municipal de Cerdanyola. En el programa 'Línia directa' de Cugat.cat, Conesa adverteix que el govern cometrà un error si fa del comerç el principal impulsor de l'espai.


MIRA-HO A CUGAT TV

El Pla Director Urbanístic del sector que han fet la Generalitat i l'Ajuntament de Cerdanyola ha reduït a la meitat l'àmbit destinat a usos comercials del redactat anterior, passant dels 216.000 metres quadrats als 108.000.

Conesa veu amb bons ulls la reducció de zona comercial. En aquest sentit, considera que aquest espai és una 'gran oportunitat de país' sempre que sigui un punt d'activitat científica i tecnològica. Segons l'alcaldessa, cal aprofitar l'emplaçament a tocar del Sincrotró Alba i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) perquè es potenciï l'economia tecnològica.

Mercè Conesa

Demano a la Generalitat que reflexioni. El Centre Direccional ha de ser el motor tecnològic de l'àrea de Barcelona. En aquest cas, el comerç ha de ser secundari.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Recentment, la directora del Sincrotró, Caterina Biscari, també ha reconegut que hauria preferit una nova infraestructura científica al Parc Alba en lloc d'un complex comercial.