El canvi en el cartipàs es formalitza avui amb el seu pas pel ple


Temes relacionats

El PSC i uaSC proposen reduir les quotes veïnals per a la urbanització dels districtes (11/nov/13)

CiU cerca una societat més igualitària, a través d'una moció institucional (11/nov/13)

ICV-EUiA portarà el debat sobre la reforma de les pensions al ple municipal (11/nov/13)

El PSC vol més contundència en la lluita contra la pobresa i l'exclusió social ( 8/nov/13)

Jordi Puigneró: 'Les telecomunicacions han de ser una estructura d'estat' ( 6/nov/13)

Carol, Barbany i Romero guanyen àrees en el nou cartipàs municipal ( 5/nov/13)

Puigneró, director general de Telecomunicacions i Societat del Coneixement ( 5/nov/13)

La CUP vol una consulta sobre les relacions entre Valldoreix i Sant Cugat ( 5/nov/13)

El PSC i ICV-EUiA reclamen unitat política a favor del futur de Delphi ( 4/nov/13)

CiU presenta una moció de suport als treballadors de Delphi (30/oct/13)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu del ple municipial / Foto: Localpres

Imatge d'arxiu del ple municipial / Foto: Localpres

L'equip de govern dóna compte aquest dilluns al ple dels canvis en el cartipàs fruit del nomenament de Jordi Puigneró com a nou director general de Telecomunicacions i Societat del Coneixement. La sessió, que arrenca a les set de la tarda, també debatrà les propostes dels grups municipals, a més d'expressar el suport a la plantilla de Delphi i al Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones amb dues mocions institucionals.

Després dels decrets d'alcaldia, Francesc Carol ha passat a ser tinent d'alcalde de Governació i Seguretat. La regidora de Comunicació, Joana Barbany, ha assumit també Tecnologia i el tinent d'alcalde de Territori, Josep Romero, es responsabilitza de Mobilitat. Puigneró continua com a regidor fins al final del mandat, al capdavant de Relacions Institucionals.

Aquestes modificacions també han provocat altres canvis al cartipàs. Sostenibilitat, fins ara responsabilitat de Romero, passa a la tinència d'alcaldia de Cristina Paraira, d'on també penjarà la regidoria de Medi Ambient. Una altra novetat és que la regidoria de Comerç entra dins la tinència d'alcaldia del mateix Josep Romero.

De tot plegat, donarà compte l'equip de govern al ple d'aquest dilluns. De fet, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ja va avançar que els canvis en cap cas afectaran el servei al ciutadà.

Mercè Conesa

Garantim que el servei a la ciutadania. No se'n ressentirà. Per això la nostra reacció ha estat immediata per afrontar aquest repte.


A més, els grups municipals expressaran el seu suport a la plantilla de Delphi amb una moció institucional. El mateix faran amb un altre acord institucional sobre el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència envers les dones.

De la seva banda, les formacions d'ICV-EUiA, la CUP, CiU i el PSC porten a la sessió plenària el rebuig a la reforma energètica i del sistema elèctric amb una moció que advoca per combatre la pobresa energètica garantint l'accés als consums energètics mínims vitals.

El PSC, CiU i ICV-EUiA també s'uneixen amb una proposta per donar suport a les polítiques que minimitzin i eliminin situacions de pobresa i exclusió social de les famílies catalanes.

El PP, de la seva banda, proposa al ple debatre la reforma parcial del Reglament Orgànic Municipal (ROM).

Els grups d'ICV-EUiA i el PSC també volen que el consistori rebutgi la reforma de les pensions que planteja el govern de l'Estat espanyol. A més, els socialistes buscaran l'acord plenari per incrementar un 8% l'aportació municipal a les obres d'urbanització dels districtes amb la creació d'un fons interterritorial de compensació de contribucions especials.

La sessió plenària també debatrà sobre la celebració d'una consulta ciutadana sobre la relació entre Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix, arran d'una moció de la CUP.

L'ordre del dia es complementa amb diverses propostes de Territori i Economia. El ple també s'haurà de posicionar sobre l'adhesió de l'Ajuntament a la Declaració Universal sobre els Arxius.

El ple comença a les set del vespre i mitja hora abans té lloc la sessió de participació ciutadana.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.