L'Ajuntament demanarà un crèdit per fer front a les expropiacions de zones verdes

Zona de Can Busquets, on es reubicaran part de les zones verdes

Política

Publicat el 21/nov/11 per Anna González

L'Ajuntament demanarà un crèdit de 3'2 milions d'euros en previsió d'un eventual pagament d'expropiacions forçoses de zones verdes de diversos punts del municipi, principalment a Valldoreix. Per això, el ple municipal ha aprovat aquest dilluns una modificació del pressupost per incloure aquest crèdit i ampliar l'endeutament municipal a llarg termini, que se situarà al 70'45%.

L'objectiu del crèdit és finançar part de les inversions derivades de l'expropiació de zones verdes de diferents indrets del municipi, en cas que els tribunals finalment obliguin l'Ajuntament a fer front a aquest pagament.

La modificació del pressupost contempla un crèdit de 3'2 milions d'euros i per tant l'ampliació de l'endeutament de l'Ajuntament. Ho ha explicat el tinent d'alcalde d'Economia, Carles Brugarolas.

Carles Brugarolas

Aquesta càrrega i la devolució de la participació en els ingressos de l'Estat eleven l'endeutament al 70,45%, per sota dels límits legals.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La resta de partits a l'oposició han donat suport a aquesta mesura, excepte el PP, que ha lamentat que aquesta previsió de diners no s'hagi inclòs en pressupostos d'anys anteriors i sense càrrec a l'endeutament municipal. Ho ha dit el regidor popular Álvaro Benejam.

Álvaro Benejam

Aquesta despesa s'hauria d'haver previst al pressupost del 2010 i 2011 per no elevar més l'endeutament. Convidem l'Ajuntament de fer-ho al del 2012.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




A aquestes paraules l'equip de govern ha replicat que al pressupost d'enguany ja es recull una partida per aquesta inversió i també es preveu una altra per a l'any vinent.

Part dels propietaris de zones verdes de Valldoreix han arribat a un acord amb l'Ajuntament per evitar les compensacions econòmiques i se'ls permetrà construir en aquests espais a canvi de reubicar les zones verdes als àmbits de Can Monmany i Can Busquets. L'operació immobiliària facilita l'edificació d'habitatge públic, per primera vegada, a Valldoreix.