Sant Cugat denuncia que l'SGAE 'abusa' dels comerços i entitats de la ciutat

El ple vol la relació de la factura detallada de la ciutat

Política

Publicat el 19/abr/10 per Anna Bernadó

Sant Cugat denuncia els 'abusos' que considera que exerceix la Sociedad General de Autores y Editores (SGAE) sobre les entitats i comerços de la ciutat, emparada per la Llei de la Propietat Intel·lectual vigent. El ple municipal ha acordat demanar a l'entitat una relació detallada de la factura i conceptes gravats per aquest impost a l'Ajuntament i el total recaptat anualment al municipi, i publicar els números un cop a l'any a la revista municipal i als mitjans de comunicació locals. Tots els grups municipals han donat suport a una moció de CiU amb esmenes d'ICV-EUiA en aquest sentit, que s'ha convertit en declaració institucional.

El document consensuat rebutja la Llei de la Propietat Intel·lectual ja que considera que 'reconeix i empara els abusos que exerceix l'SGAE sobre els comerços i entitats de la ciutat'. Per aquest motiu, la declaració institucional insta els governs català i espanyol a revisar el marc legal dels drets d'autor perquè la propietat intel·lectual no suposi un perjudici per les persones i entitats que no es lucren per posar música públicament.

Ho explica el regidor de Comunicació, Serveis Interns i Innovació, Jordi Puigneró.

Jordi Puigneró

Rebutjar els termes de la Llei de la Propietat Intel·lectual perquè empara aquests abusos. Volem una relació detallada de la factura del total recaptat a la nostra ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






L'Ajuntament ha explicat a Cugat.cat que paga entre 60.000 i 90.000 euros a l'any en concepte de drets d'autor.