Interior prohibeix la manifestació de la Falange pel 13-D i l'avança al 12 per evitar aldarulls

Concentració de la Falange

Política

Publicat el 3/des/09 per Josep Gimeno / Anna Bernadó

El departament d'Interior de la Generalitat ha prohibit les manifestacions que volia fer la Falange Española de las JONS el dia de les consultes independentistes tant a Sant Cugat com a la resta de poblacions on es faran les votacions, i les ha avançades un dia per evitar 'aldarulls'. La decisió es basa en l'informe policial dels Mossos d'Esquadra que alertava del risc d'aldarulls i a les objeccions fetes per ajuntaments de localitats on es faran les consultes.

Els falangistes preveien manifestar-se el mateix dia de la consulta a totes les poblacions on hi haurà votacions i, en el cas de Sant Cugat, van anunciar que hi posarien 'especial interès', ja que és la població amb més habitants que celebrarà el referèndum popular del 13 de desembre.

La Plataforma Santcugatenca per l'Autodeterminació ha qualificat la decisió d'Interior de 'sentit comú' i ha explicat a Cugat.cat que 's'ha fet el que s'havia de fer el dia que la ciutadania exerceix el seu dret a vot'. El portaveu de l'entitat, Víctor Alexandre, considera que tothom té dret a manifestar-se però que a la Falange no se li pot permetre.

Víctor Alexandre

La Falange quan va governar no permetia que ningú es manifestés contra ella. És un partit feixista.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La decisió d'Interior arriba després que els promotors nacionals de les consultes advertissin a la conselleria que, si autoritzava les manifestacions anunciades per la Falange, els ajuntaments no podrien garantir la seguretat.