Diferències entre l'EMD i els pares del Centre Musical de Valldoreix sobre el futur de l'equipament

Seu de l'EMD i del Centre Musical de Valldoreix

Política

Publicat el 20/nov/09 per Adria Claramunt

L'associació de mares i pares d'alumnes del Centre Musical de Valldoreix manifesten el seu temor sobre el nou projecte d'escola que prepara l'EMD de Valldoreix. La setmana que ve, la junta de veïns de l'EMD ha d'aprovar les bases d'un nou concurs per a la gestió del centre que contempla una futura ampliació dels serveis. Els pares, contents amb el model i el gestor actual, temen que això impliqui un canvi en el servei que ara consideren 'de qualitat'.

El fins ara Centre Musical de Valldoreix ja ha rebut l'aprovació de la Generalitat per convertir-se en escola de música homologada i això, afirmen des de l'EMD, ja implica que els requisits per optar a la gestió i les característiques del centre han de ser diferents.

L'EMD està acabant de preparar el plec de clàusules del proper concurs públic per gestionar el centre que s'ha d'aprovar a la junta de veïns de la setmana vinent. El nou plec definirà com i què haurà d'oferir el proper gestor del centre musical, tenint en compte que l'EMD preveu ampliar l'oferta que fins ara es dóna als valldoreixencs.

Des de l'associació de pares i mares del centre, Xavier Esteban ha destacat que no entenen per què es vol canviar un model que funciona 'molt bé'.

Xavier Esteban

No crec que tinguin mala intenció però estan plantejant un model inviable perquè ara no hi ha diners. I això posa en perill que pugui continuar un mètode que fins ara ha funcionat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




El grup de pares i mares d'alumnes ha explicat a Cugat.cat que han fet un conjunt de reunions amb els responsables de l'EMD però que s'han saldat 'sense resultats'.

La vocal de Cultura de l'EMD, Teresa Veciana, ha dit que entén la por dels pares i mares dels alumnes davant un possible canvi però no entén que encara tinguin els dubtes després d'aquestes reunions. Segons Veciana, se'ls ha explicat la nova situació, s'han assimilat en el nou plec algunes de les seves demandes i el que es farà és preservar les mateixes prestacions que hi ha ara, incloent la possibilitat d'anar incorporant nous serveis.

Teresa Veciana

Intentem preservar que l'usuari tingui les mateixes prestacions, fins i tot amb el mateix professorat, però aquesta escola anirà creixent quan es pugui.

Your browser doesn’t support HTML5 audio






La vocal de Cultura ha explicat que el nou plec també preveu la subrogació el professorat perquè els alumnes puguin seguir amb els mateixos mestres.