652 milions de la Generalitat a ajuntaments i entitats per a programes de serveis socials

La consellera d'Acció Social, Carme Capdevila, ha explicat les mesures en roda de premsa

Política

Publicat el 17/jun/09 per Josep Gimeno

El govern de la Generalitat aportarà més de 650 milions d'euros a ajuntaments, consells comarcals i entitats sense afany de lucre per desenvolupar programes de serveis socials. L'objectiu d'aquest finançament és facilitar el compliment de la Llei de servei socials i del pla de suport a les entitats del tercer sector.

D'una banda, el govern ha aprovat una dotació pressupostària de 364 milions d'euros destinada als ajuntaments i als consells comarcals per a la prestació dels serveis socials, des d'aquest any i fins el 2011. Aquesta partida servirà per finançar 'totes les problemàtiques regulades a través de la cartera de serveis socials' com la immigració, la petita infància o la violència masclista. Està previst que beneficiï 61 municipis de més de 20.000 habitants i tots els consells comarcals.

D'altra banda, el govern subvencionarà amb 288 milions, durant aquest any i el que ve, a entitats sense afany de lucre perquè desenvolupin programes de serveis socials. Amb aquestes aportacions, més de 150 entitats podran atendre més de 15.000 persones.