ICV-EUiA proposa dedicar la meitat dels ingressos derivats de l'augment de l'IPC a un programa anticrisi

Joan Calderon i Xavier Boix

Política

Publicat el 30/nov/08 per Anna Gonzalez

ICV-EUiA proposa aplicar la meitat dels ingressos aconseguits per l'augment de l'IPC a un programa especial per fer front a les possibles conseqüències de la crisi econòmica. Per això, els ecosocialistes demanaran la revisió de l'IPC previst a les ordenances fiscals del 2009 i que aquesta partida es destini a mesures concretes per reforçar les polítiques del consistori.

El ple va aprovar inicialment les ordenances fiscals del 2009 amb una previsió d'augment de l'IPC d'un 4'5%. Amb aquest increment, els ecosocialistes demanen que es reservi la meitat dels ingressos sorgits de l'augment de l'IPC per a reforçar les polítiques per fer front a la crisi econòmica. La proposta contempla aplicar la mesura als ingressos derivats de l'IBI o dels totals dels ingressos municipals per impostos. Tot i així, ICV-EUiA recorda que les previsions estimen un augment de l'IPC del 2'5%.

El regidor ecosocialista, Joan Calderon, explica per a què servirà aquesta partida de reserva.

Joan Calderon

És dedicar-ho a programes del SOM, programes d'autocupació i de reciclatge.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Segons Calderon, les diferents inversions d'aquesta partida, que aniran en funció de les necessitats del municipi, s'haurien d'acordar en junta de portaveus.

La proposta d'ICV-EUiA es presentarà com alegació a les ordenances fiscals que el ple ha d'aprovar encara definitivament. Calderon espera que la resta de grups acceptin la proposta, per incorporar-la al document.