La JNC deixa sense militància el secretari d'organització local per assetjament

La decisió, que encara no és definitiva, arriba després que una regidora de la CUP hagi denunciat públicament les conductes masclistes de Josep Arcas

Imatge d'arxiu de Josep Arcas al ple municipal / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat dijous per Anna González

La Joventut Nacionalista de Catalunya (JNC) ha suspès de militància el secretari d'organització local, Josep Arcas, segons ha avançat el diari 'Ara' i ha confirmat Cugat Mèdia. La suspensió és a tots els efectes a l'espera del dictamen definitiu per concretar l'expulsió de l'organització com a resposta a la denúncia pública d'una regidora de la CUP, en què va advertir que estava sent assetjada pel militant de la JNC.

I és que la decisió de la JNC no és definitiva perquè Arcas pot presentar al·legacions. Té un mes per fer-ho i després el partit resoldrà definitivament si queda expulsat pel que l'organització considera "una falta molt greu".

Segons avança l''ARA', la mesura va ser comunicada al fins ara secretari d'organització i militància local 24 hores després del ple, on la regidora de la CUP, Ariadna Sierra, va denunciar el comportament assetjador de Josep Arcas.

Tot i que a la sessió plenària no va tenir més transcendència, més enllà del suport d'alguns regidors durant les seves intervencions, a les xarxes socials va ser una altra cosa. La secretaria general de la JNC, Ariadna Urroz, va informar que s'havia traslladat a l'òrgan disciplinari intern el cas. Urroz va condemnar les situacions narrades per Sierra, com també ho va fer el president local de la JNC, Àngel Segura.

La mateixa CUP, que ha agraït la celeritat de la JNC, i altres partits i personalitats han apuntat que el cas de Sierra no és aïllat i que Arcas ha increpat i insultat altres persones tant en espais públics com a través de les xarxes socials.