Sant Cugat es felicita per la 'victòria' judicial de Torre Negra

Els grups municipals posen en valor dècades de consens en la protecció de l'espai


Temes relacionats

Sant Cugat tanca dècades de litigi per la protecció de Torre Negra (18/oct/24)

Torre Negra: la història dels terrenys que van marcar Sant Cugat (18/oct/24)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de Torre Negra / Foto: Cugat Mèdia

Imatge d'arxiu de Torre Negra / Foto: Cugat Mèdia

El plenari torna a evidenciar el consens majoritari amb què ha comptat al llarg dels anys la protecció de Torre Negra. Els grups municipals s'han felicitat per la darrera decisió judicial, que avala de manera definitiva la modificació d'aquesta espai com a sòl no urbanitzable, després de tres intents de canvi de planejament i dècades de ligiti al tribunals. La sentència, ja ferma, ha estat celebrada pels grups municipals, que l'han qualificat de 'victòria' i d''històrica'. Tot i coincidir en les felicitacions i en la preservació del sector, tant el PP com el PSC han posat l'apunt en la seva gestió futura, especialment pel que fa als petits propitaris d'aquest entorn.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ DEL PLE

El primer en felicitar-se ha estat el mateix alcalde, Josep Maria Vallès, que ha aprofitat la dació de compte de del decret que declara la fermesa de la sentència durant el ple per recordar que és fruit de "molt anys de treball per a la preservació". "És un bon regal per al Pi d'en Xandri, que enguany celebra 250 anys", ha celebrat Vallès.

En la mateixa línia, s'han pronunciat la resta de grups municipals, que han coincidit en seguir defensant la protecció d'aquest espai de la construcció.

La veu més dissonant en aquest ampli consens ha estat la del PP, que ha reiterat la seva defensa del sector, però ha lamentat la manera en què s'ha gestionat. El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha considerat que s'hauria d'haver negociat en el seu moment amb els propietaris i haver escoltat la proposta de l'Associació de Veïns de Sant Cugat Propietaris de Torre Negra, que tenen activada una reclamació patrimonial de 400 milions d'euros.

En termes similars s'ha pronunciat el regidor del PSC, José María Gallardo, qui ha posat de manifest el "repte" que suposa ara la gestió d'aquest entorn, que es de titularitat privada. És per això que ha demanat "tenir en compte" els petits propietaris.

De les 165 hectàrees que han estat en litigi tot aquest temps, només tres són de titularitat municipal, que es van adquirir amb la compra de la masia de Torre Negra.






Josep Maria Vallès

Fa motls anys que l'Ajuntament ha treballat per la preservació d'aquest sector i ha arribat el dia amb aquesta sentència ferma que avala la no urbanització. És un regal per al nostre Pi d'en Xandri, que celebra 250 anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.