Karibou marxa de Valldoreix per incompatibilitat urbanística

L'EMD està estudiant l'urbanisme, la seguretat i l'activitat al polígon de Can Calopa, on s'havien detectat casos d'activitats sense llicència

Imatge d'arxiu del polígon de Can Calopa / Foto: Google Maps

Política

Publicat ahir per Sergio Morales

L'empresa Karibou, fins fa poc establerta al polígon de Can Calopa de Valldoreix, marxa de la ciutat. El motiu és que urbanísticament no podia estar establerta en aquests terrenys, tal com ha recollit un informe de l'EMD. L'empresa havia presentat un recurs, però ha quedat desestimat pel jutjat. Tot plegat és una situació que es va avançar a principis d'any, quan el govern descentralitzat va posar de manifest la voluntat d'ordenar l'urbanisme, la seguretat i l'activitat del polígon industrial, on s'havien detectat casos d'activitats sense llicència.

"Ens dona la raó, però vull manifestar el meu desconsol per aquesta situació", ha dit el president de l'EMD, Juanjo Cortés, aquest dijous a la junta de veïns d'octubre. També ha reclamat la implicació de tots els actors per "corregir deficiències". "Ens interessa que el polígon funcioni i que les empreses hi estiguin amb garanties", ha assegurat. En declaracions als mitjans, Cortés ha subratllat que com a govern local han d'actuar "en compliment de la llei".

Karibou va establir-se a Valldoreix el 2020 en una nau de 5.000 metres quadrats i donava feina a més d'una cinquantena de treballadors. L'empresa es dedica a la fabricació i emmagatzematge de productes de paper i cartró.

El vocal de Vialitat, Xavier Humet, ha detallat per què hi ha empreses que operaven sense llicència. "Hi ha activitats que es poden instal·lar i, després, treure a la llicència", que lliura l'Ajuntament. En aquest cas, ha apuntat que hi ha situacions on, un cop instal·lada la companyia, el certificat de qualificació urbanística la tomba.

Mobilitat segura

La junta de veïns ha aprovat per unanimitat una moció del PP per millorar la senyalització del pas de vehicles voluminosos a la vila. Així, l'EMD haurà d'establir "una senyalització clara i visible que indiqui als conductors, independentment de les indicacions dels GPS, que la zona no és adequada per a vehicles de grans dimensions". Tot plegat també requerirà de la coordinació dels cossos de seguretat viària, així com dur a terme campanyes informatives adreçades a les empreses de transport i logística establertes al territori.

Modificació pressupostària

També s'han posat d'acord tots els vocals per tirar endavant 15a modificació del pressupost prorrogat. Així, es destinaran 20.000 euros al manteniment de la Casa de la Vila, arran d'una inspecció que instava a arranjar deficiències. També es posarà punt final a la instal·lació dels aparells de climatització de la piscina del complex esportiu, amb una injecció de 14.400 euros. El tercer punt de la modificació detalla que es destinaran 9.800 euros per modificar el planejament urbanístic per afavorir l'activitat comercial a Valldoreix.