Veďns de Baixador es plantegen demandar l'EMD si no concedeix llicčncies

El govern valldoreixenc recorda que els permisos només es poden concedir paral·lelament a les obres d'urbanització

Imatge d'arxiu de l'avinguda del Baixador / Foto: EMD Valldoreix

Política

Publicat ahir per Sergio Morales

El veďnat de l'avinguda del Baixador pendent de la concessió de llicčncies d'obres avisa que la seva pacičncia s'estŕ acabant. El projecte d'urbanització es va aprovar a finals de l'any passat a la junta de veďns de l'EMD de Valldoreix, perň el govern assegura que el fet que no s'hagi fet l'encomana de gestió a Sant Cugat i que no s'estigui executant l'obra impedeix que es puguin lliurar permisos. El veďnat afectat considera que la llum verda al projecte és suficient per desbloquejar les llicčncies i avisa que demandarŕ l'administració per prevaricació si no ho fa.

És una intenció que ha expressat la veďna Maria Masferrer aquest dijous a l'audičncia pública d'octubre, que ha aclarit que el malestar estŕ accentuat perquč sí que s'ha lliurat una llicčncia. El vocal de Vialitat, Xavier Humet, ha justificat que aixň es va fer perquč el procés per fer l'encomana de les obres a l'Ajuntament estava en marxa; en el moment que aixň es paralitza, també es congela la tramitació de permisos urbanístics.

Són unes explicacions que no han satisfet Masferrer: "Tenim la percepció que hi ha voluntat política, perň potser s'ha de pensar que els recursos de l'EMD no són aptes per al desenvolupament de les seves funcions". Humet ha subratllat que les llicčncies només es poden lliurar, segons la llei, si paral·lelament s'estŕ duent a terme la urbanització.

El responsable de la cartera de Vialitat, aixň sí, ha explicat com s'estŕ treballant per posar el fil a l'agulla a la situació, que veu "similar a la de Mas Fuster". Així, l'EMD ha demanat assessorament a un gabinet jurídic extern que doni suport als informes tčcnics municipals que permetin desbloquejar la concessió de llicčncies. També ha recordat la intenció del govern de la vila per assumir la urbanització de l'EMD, perň amb una licitació per fases per poder assumir el cost.

Crítiques de Junts

La vocal de Junts Lluďsa Muńoz ha esgrimit que existeixen informes que donen la raó al veďnat i ha reclamat al govern per escrit els motius pels quals es va concedir la primera llicčncia i s'han rebutjat les altres. El vocal portaveu de Junts, Bernat Gisbert, ha criticat el govern perquč en temes cabdals com la urbanització del Baixador o de l'aparcament de l'estació sempre hi troba "impediments". Atribueix aquestes situacions de bloqueig a una "falta de lideratge"