En Comú Podem reclama que Sant Cugat vetlli pel dret a l'empadronament

Els comuns proposen una moció perquè l'Ajuntament s'adhereixi a decàleg de mesures elaborat per la Generalitat

Gent passejant pel carrer de Santa Maria / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat ahir per Aina Ruiz

En Comú Podem (ECP) demana a l'Ajuntament que s'adhereixi al decàleg per garantir l'empadronament a Catalunya, elaborat per la Generalitat. A través d'una moció que defensaran al ple de dilluns vinent, els comuns reclamen també 'elaborar i fer públic un protocol d'accés al padró clar i aplicable pels serveis municipals'. El portaveu d'ECP, Ramon Gutiérrez, ha explicat a Cugat Mèdia que presenten el text com a resposta al 'creixement dels discursos d'odi sobre les persones migrants'. De fet, la inscripció al padró implica el reconeixement de drets bàsics, com l'accés a l'educació i a la salut.

El decàleg, que unifica criteris a tots els municipis, estableix que cal resoldre les sol·licituds d'empadronament abans de tres mesos. També proposa "empadronar les persones que visquin de forma irregular en un habitatge", en referència a les ocupacions, sempre que siguin comprovables. El document dona per vàlids els "infrahabitatges", és a dir, barraques, caravanes i coves, entre d'altres, com a domicilis acceptats per formar part del padró.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ


DECLARACIONS

Ramon Gutierrez

El creixement dels discursos d'odi que hi ha sobre les persones migrants de la nostra ciutat i la nostra societat, i que hi hagi partits que es vegin amb la llibertat d'actuar en contra d'un dret que és tan bàsic com l'empadronament.

Your browser doesn’t support HTML5 audio