El PP carrega contra 'l'increment de la pressió fiscal' previst pel govern per al 2025

Segons els populars, s'apujarà l'IBI, fet que s'afegeix a la nova taxa de recollida de residus

Els regidors del PP Álvaro Benejam i Alfredo Bergua / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat divendres per Anna González

El PP rebutja la proposta d'ordenances fiscals previstes pel govern municipal per al 2025. Segons el partit, l'equip de govern vol apujar el tipus impositiu de l'IBI en un 2,62%, un increment que se suma a la nova taxa d'escombraries que començarà a aplicar-se l'any vinent. Per al PP, amb això, els ciutadans hauran d'afrontar un increment de la pressió fiscal, que, asseguren, ja és de les més altes de Catalunya.

El grup municipal lamenta que l'Ajuntament carregui als ciutadans aquest pes econòmic i no faci com altres municipis que han compensat la nova taxa a través d'una rebaixa de l'IBI.

I és que a partir del 2025 tots els consistoris han d'incorporar -si no la tenen- una taxa que gravi la generació de residus. En el cas de Sant Cugat, segons han explicat els populars, es farà de moment a través del valor cadastral dels immobles, una fórmula que titllen "d'injusta".

Segons els càlculs del grup municipal, amb un valor cadastral mitjà a Sant Cugat de 132.822 euros, suposarà un rebut d'uns 174 euros a l'any. La taxa també s'homogeneïtza per als locals comercials, que sí pagaven aquesta taxa, i que implicarà per exemple uns 828 euros per a un taller o 578 euros anuals per a un bar.

Des del PP, lamenten que l'equip de govern no hagi mantingut el seu compromís de no incrementar la pressió fiscal, com va assegurar l'alcalde, Josep Maria Vallès, i ha recordat el portaveu del PP, Álvaro Benejam. El líder dels populars considera que si aquest any es van congelar les ordenances tot i la situació financera del consistori, també es pot fer de cara a l'any vinent i, fins i tot, rebaixar impostos com l'IBI per disminuir la pressió fiscal i compensar l'impacte de la nova taxa.

Moció per a la segona residència pública


El PP també porta al ple d'octubre una moció per reclamar la segona residència pública per a la gent gran. El text recorda que és una necessitat i que, per tant, cal posar a disposició de la Generalitat uns nous terrenys.

I és que el solar on fins ara estava previst aquest equipament, finalment es destinarà a una residència privada amb l'objectiu de poder concertar places. Per al PP, al marge d'aquest projecte, Sant Cugat necessita una nova residència pública.


DECLARACIONS

Álvaro Benejam

Vull recordar que l'alcalde va comprometre's a no pujar la pressió fiscal. No ha trigat ni sis mesos a incomplir aquesta paraula, perquè augmenta amb aquestes modificacions de taxes.

Your browser doesn’t support HTML5 audio