Disparitat d'opinions pel carril bici de Pompeu Fabra a Mira-sol

El consell de barri de Mira-sol ha tingut lloc aquest dijous a la tarda al casal

Imatge d'un tram del carrer Pompeu Fabra a Mira-sol / Foto: Google Maps

Política

Publicat avui, a les 06:00 per Aina Ruiz

Polaritat d'opinions entre aquells veïns de Mira-sol que volen que el projecte del carril bici al carrer Pompeu Fabra sigui 'imminent' i aquells que consideren que 'és un perill per la seguretat'. Tot i que al juny, la Junta de Govern va aprovar el projecte per pacificar el carrer i implementar un carril bici que, ja està en fase de licitació, diversos veïns s'hi han mostrat en contra al consell de barri. La 'deixadesa' del barri del Mas Gener, la instal·lació de pantalles acústiques a l'AP-7 i l'accés al centre comercial han estat també motiu de crítica al consell que ha tingut lloc aquest dijous al casal del barri.


Plànol de les obres a Mas Gener / Foto: Ajuntament



Inclòs en els pressupostos participatius, l'objectiu d'aquesta pacificació és millorar la connexió amb el barri Mas Gener. D'aquesta manera, la previsió és que en l'encreuament entre Pompeu Fabra i passeig del Nard es faci una cruïlla elevada i amb passos de vianants per millorar la seguretat i obligar els vehicles a reduir la velocitat. Situat a tocar de l'Institut-Escola Catalunya, beneficiaria també a molts infants. Tanmateix, la velocitat a la qual circulen els cotxes i el fet que els ciclistes hagin de compartir la calçada en algun tram amb els cotxes causa ha provocat que diverses famílies ho miren amb recel. De fet, hi ha qui va més enllà i afirma que "deixar passar un nen per allà és enviar-lo a l'hospital". No obstant això, també hi ha aquells que reconeixen que l'estan "esperant amb ganes" tot i no ser la proposta òptima. Per la seva banda, el regidor Albert Salarich ha recordat que el projecte ja es troba en fase de licitació, però s'ha compromès a parlar-ne.

El consell de barri de Mira-sol s'ha celebrat al casal del barri / Foto: Cugat Mèdia



TORN OBERT

Les crítiques pel retard en la instal·lació de pantalles acústiques a l'AP-7 també han estat presents. En aquest sentit, Salarich ha explicat que s'han hagut de fer uns retocs en el projecte i que torna a estar pendent d'aprovació de nou.

En contraposició, les obres en l'accés al centre comercial evolucionen a "bon pas". Així, el regidor ha explicat que s'està treballant en el carrer bici i s'espera que finalitzin entre el desembre i el gener de l'any vinent.

En el seu torn de paraula, els veïns de Mas Gener s'han queixat del "mal estat" de la riera, afirmant que s'hi generen tolls d'aigua i que és un focus de mosquits. La regulació del trànsit a l'avinguda Bilbao i la manca de marquesines a les parades dels autobusos han estat també uns dels temes que s'han tractat al consell. Unes problemàtiques que el regidor s'ha compromès a estudiar.