Famílies de les Planes critiquen que s'estigui 'destruint' el casalet

La deixadesa del barri, els autobusos i les goteres de l'espai Pere Grau també han protagonitzat el primer consell de barri del curs.

Famílies de les Planes critiquen el canvi de gestió del casalet / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat avui, a les 07:51 per Aina Ruiz

Les famílies de les Planes han protestat amb cartells de 'volem el nostre casalet' i 'volem els nostres monitors' al consell de barri de les Planes pel canvi de model del casalet del districte. I és que des del passat mes de juny l'espai ha passat a formar part de l'àrea de Drets Socials de l'Ajuntament, en comptes de Cultura. Malgrat que des de l'Ajuntament asseguren que l'objectiu és mantenir el projecte educatiu, les famílies veuen amb reticència el canvi de gestió. Els desperfectes de l'Espai Pere Grau i els recorreguts dels autobusos també han protagonitzat el primer consell del curs que ha tingut lloc aquest dimecres a la tarda.


El casalet

Establert fa cinc anys al districte de les Planes el casalet s'ha convertit en un pilar essencial per a les famílies. Fins ara, aquest es trobava sota el paraigua dels serveis de cultura que s'encarregaven de fer les licitacions per gestionar tots els centres polivalents de Sant Cugat. Tanmateix, amb l'acabament del contracte el passat mes de juny, des de l'Ajuntament va optar per redistribuir aquests centres a aquells serveis que tenen la competència. D'aquesta manera, el casalet ha passat a estar sota l'aixopluc de drets socials juntament amb altres centres.

Un canvi que les famílies de les Planes no veuen amb bons ulls. En aquest sentit, critiquen que no se'ls hagi "consultat ni informat en cap moment". Una responsabilitat que l'Ajuntament ha entomat reconeixent que "hi ha hagut moltes errades de comunicació". La queixa de les famílies, però va més enllà i "lamenten" que amb el canvi no s'hagi mantingut el personal que hi havia. En aquesta línia, la cap dels Serveis Socials de l'Ajuntament de Sant Cugat, Maria Ferrer, ha detallat que per fer la contractació del servei havien de prendre les bases de la contractació anterior la qual dictaminava que els treballadors fossin educadors socials. Un requisit que no complia el personal vigent fins aleshores.

Amb l'objectiu de "mantenir la continuïtat del projecte" l'Ajuntament els va oferir adoptar la posició de coordinació del projecte per la qual cosa no era necessari el títol, oferta, però que van declinar.

Ara, les famílies continuen exigint la tornada dels educadors i de moment no hi ha cap família apuntada en el servei per aquest curs. Tot i això, han acceptat reunir-se amb l'Ajuntament abans d'acabar el mes per abordar la problemàtica.

Torn obert

En el torn de paraula, els veïns de les Planes han criticat tant els horaris com els recorreguts dels autobusos així com el servei de bus a demanda. En una línia similar, han mostrat el seu rebuig per les "condicions deplorables" en les quals es troba l'espai Pere Grau i les pistes. Així, retreuen que, després de 10 anys de lluita, en "només un any" les instal·lacions tornin a estar malmeses i amb goteres.

Grup d'autoprotecció

Les Planes començarà a redactar el Protocol d'Emergència del municipi a finals d'octubre. Amb 18 persones inscrites al grup d'autoprotecció l'objectiu és tenir el document enllestit a finals d'any.

El consell, presidit per la regidora Núria Fernández ha tingut lloc al casal de les Planes. L'absència destacada a la cita, però ha estat la de l'alcalde, Josep Maria Vallès.