El ple frena les mocions sobre la natalitat, la Policia Local i altres d'àmbit educatiu

Cinc mocions han quedat rebutjades després de no obtenir el consens polític necessari

Ple del setembre a l'Ajuntament / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat avui, a les 09:50 per Guillem Andrés

El ple del setembre ha frenat cinc de les mocions que s'han presentat. Aquestes proposaven millores de la xarxa d'escoles bressol, la integració del Patronat Municipal d'Educació a l'Ajuntament, l'impuls del programa MENTORA, el foment de la natalitat i millorar les condicions de la Policia Local


Millores de la xarxa d'escoles bressol

Tot i el suport de tota l'oposició, el govern municipal ha frenat la moció d'En Comú Podem per a la millora de la xarxa d'escoles bressol públiques a Sant Cugat. Aquesta proposava, principalment, resoldre la situació a les escoles de la Gargot i la Mimosa, i augmentar les places públiques.

Integració del Patronat Municipal d'Educació

La petició conjunta de PSC, CUP i En Comú Podem per integrar a l'Ajuntament el Patronat Municipal d'Educació no ha tirat endavant. A més del suport dels grups que la presentaven, també ho ha fet Vox, mentre el PP s'hi ha abstingut. El govern, en canvi, ha votat en contra en argumentar que no s'externalitza cap servei.

Impuls programa MENTORA

El ple ha rebutjat l'impuls del programa MENTORA a Sant Cugat, tal com proposava el PSC. La regidora socialista Pilar Gorina ha exposat que la moció "parla de jovent que li fa falta suport per dificultats o moments de desànim". Des del Govern, han explicat que possiblement en un futur es plantejaran impulsar-ho, però que en aquests moments volen esperar a observar com evolucionen les polítiques actuals. La CUP també s'ha mostrat contrària al fet que el programa recaigués sobre una entitat privada, com la Fundació Bofill.

Rebutjades les mocions de Vox

Totes dues mocions de Vox han rebut l'únic suport per part del PP. En el cas de la fomentació de la natalitat, han manifestat que cap jove ha de renunciar al seu projecte de vida per falta de recursos, mentre que des del govern s'ha apuntat que la natalitat no és una problemàtica a Sant Cugat. També ha quedat rebutjada la moció que proposava canvis en les condicions de treball de la Policia Local.