Suport santcugatenc a la Declaració de Prada en defensa del català

El ple ha aprovat una moció que insta a aplicar mesures per "revertir la situació de vulnerabilitat del català"


  • Comparteix:

Imatge de la sessió inaugural de la 56a Universitat Catalana d'Estiu d'aquest 2024 on es va signar la Declaració de Prada / Foto: ACN (Marina López)

Imatge de la sessió inaugural de la 56a Universitat Catalana d'Estiu d'aquest 2024 on es va signar la Declaració de Prada / Foto: ACN (Marina López)

L'Ajuntament dona suport a la Declaració de Prada i a les mesures que s'hi proposen per 'revertir la situació de vulnerabilitat que pateix la llengua catalana'. A través d'una moció de Junts a la qual s'hi han afegit ERC i la CUP; el consistori expressa aquesta adhesió i insta a la Generalitat a aplicar 'amb fermesa' les accions que planteja la declaració en defensa dels drets lingüístics i l'ús del català. La proposta ha comptat amb el suport al ple de la resta de grups municipals, tret del PP i de Vox que consideren que la situació de la llengua catalana és la conseqüència de les polítiques lingüístiques dels darrers 30 anys.


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

Per al PP i Vox, s'ha utilitzat el català com a "arma política" i és per això que ara es troba en retrocés. Els dos partits han defensat els drets lingüístics, diuen, sense imposicions, també en l'ús del castellà.

Però PP i Vox s'han quedat sols i la resta de grups ha donat suport a la Declaració de Prada i a les seves mesures, que es va signar a la Universitat Catalana d'Estiu d'aquest 2024. Com ha explicat la regidora de Política lingüística, Núria Fernàndez; el manifest és "un crit d'alerta" per la situació del català i defensa poder parlar-ho amb tothom, consumir cultura i entreteniment en català i exercir els drets lingüístics.

Busca implicar tothom i en tots els àmbits, fet pel qual la moció aprovada també insta a la Generalitat i a les institucions a aplicar les mesures proposades. També a l'Ajuntament, a través de la regidoria de Política lingüística, a "continuar amplificant la promoció de l'ús del català en tots els àmbits d'actuació municipal".

De fet, aquest ha estat un dels retrets d'En Comú Podem i del PSC, que han demanat a l'equip de govern més polítiques locals amb aquest objectiu que recull la declaració.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.