Vallès, al discurs de la Diada: 'La voluntat d'un poble no té aturador'

El discurs institucional ha reclamat un futur on la llengua, institucions i drets "siguin plenament respectats"


Temes relacionats

Una Diada a Sant Cugat d'esperança, llengua, autocrítica i retrets (11/set/24)

Diada Nacional: Valldoreix reivindica un blindatge per a les EMD (11/set/24)


  • Comparteix:

L'alcalde, Josep Maria Vallès, fa una crida a la ciutadania a no caure 'en el desànim'. Ho ha fet amb el discurs institucional de l'Onze de Setembre, on ha reivindicat que 'la voluntat d'un poble no té aturador' i on ha reclamat un futur 'esperançador', on la llengua, les institucions i els drets 'siguin plenament respectats'. Vallès ha clamat perquè sigui la ciutadania qui defineixi aquest futur 'de forma pacífica i democràtica'.

L'alcalde ha celebrat el paper de Sant Cugat en tot plegat: "Ens conjurem per avançar plegats, amb la certesa que només des de la unió, el diàleg i la constància podrem construir un futur millor que arribi a cada racó del nostre país". Vallès anhela "una Catalunya on tothom tingui veu" i ha reivindicat "la diferència" com a "riquesa".

Vallès ha reclamat el compliment de les lleis i ha carregat contra els jutges que "decideixin pel seu compte no aplicar-les", en referència a l'Amnistia.

L'alcalde ha engegat el discurs tot recordant l'11 de setembre de 1714. "Un poble vençut per la força de les armes no és un poble convençut", ha advertit. Tres segles després, Vallès considera que la commemoració "transcendeix els límits del temps". "Ens recorda la força de la nostra història, les nostres pèrdues, però, també, la perseverança del nostre poble", ha subratllat.

També ha tingut paraules per reivindicar el paper de la cultura en totes aquestes lluites: "Basteix ponts, defineix la nostra identitat i té un paper cabdal a l'hora de construir una societat més justa i equitativa". Amb aquestes paraules ha contextualitzat l'actuació de la Coral La Unió a les portes de l'Ajuntament; aquesta agrupació, de fet, ha posat punt final als actes de la Diada amb el cant de l'himne nacional de Catalunya, 'Els segadors'.


Josep Maria Vallès

No podem caure en el desànim. Aquells qui volen destruir els nostres somnis, són els mateixos que mai han fet realitat els seus. La voluntat d’un poble no té aturador. I és difícil vèncer un poble que mai es rendeix. Nosaltres no ens podem rendir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.