La CUP commemora la Diada Nacional animant a 'passar a l'ofensiva'

Els anticapitalistes mantenen que cal construir un nou projecte independentista

Acte de la CUP en el marc de la Diada Nacional / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 10/setembre per Guillem Andrés

La CUP aposta per 'passar a l'ofensiva' tant en l'indpendentisme com en mobilitzacions socials, tal com han promogut aquest dimarts a la plaça de l'Om en una trobada amb motiu de la Diada Nacional. L'acte també ha fet memòria de l'independentisme històric a Catalunya i ha donat suport a Palestina. Els parlaments polítics han anat acompanyats d'un sopar popular i del concert de Pascual i els Desnatats.

La regidora de la CUP Ariadna Sierra ha exposat que davant del context actual -en què ha fet menció de l'augment de l'extrema dreta- "és més necessari que mai passar a l'ofensiva". Així, ha mencionat com "aquest país s'ha mobilitzat en suport a la pagesia, en contra el turisme massiu, pels serveis públics i l'habitatge digne" i ha afegit que la ruptura "és la via per avançar en una societat més justa i igualitària". El portaveu del grup municipal, Marco Simarro, també ha manifestat, en declaracions a Cugat Mèdia, que traslladen un missatge d'esperança i de "construir un nou projecte independentista que engresqui una majoria social".

L'exregidor cupaire Ramón Piqué ha recordat que "l'independentisme neix del marge esquerre de la societat i de les classes populars", i com aquestes han d'estar al costat de les mobilitzacions socials. Per la seva banda, des d'Arran Sant Cugat han reivindicat que "la independència no és un fi en si, sinó la via per construir uns països catalans socialistes i feministes".

En l'acte de la Diada també ha participat l'entitat Sant Cugat per Palestina, que ha denunciat la "hipocresia" de l'Estat espanyol en el conflicte de Gaza. Alhora, s'han dirigit a la regidora d'educació de Sant Cugat, Carme Ardid: "Seguirem parlant de Palestina i passarem per sobre de tots els seus intents de silenciar-nos". Així, han respost a peticions de la regidora a les escoles de no posicionar-se sobre el conflicte.

La CUP també assistirà dels actes municipals protocol·laris d'aquest dimecres, alhora que convoquen a participar de les manifestacions a escala nacional i de l'esquerra independentista.


DECLARACIONS

Marco Simarro

Hem d'engegar una nova etapa i, per tant, creiem que hem d'assentar les bases per aquestes noves majories pel futur que ha de venir. No tot va començar amb el procés i no tot acaba amb el procés. Ho tenim tot per fer d'ara endavant.

Your browser doesn’t support HTML5 audio