El PSC, la CUP i ECP demanen que el Patronat Municipal d'Educació s'integri a l'Ajuntament

Les formacions d'esquerres reclamen la internalització del personal d'aquest òrgan amb una moció conjunta al ple de setembre


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'un grup d'alumnes / Foto: ACN

Imatge d'arxiu d'un grup d'alumnes / Foto: ACN

El PSC, la CUP i En Comú Podem porten al ple de setembre una moció per reclamar que el Patronat Municipal d'Educació (PME) s'integri plenament a l'Ajuntament dins de l'àrea d'Educació. Les tres formacions demanen que el consistori internalitzi els 169 treballadors dels Serveis d'Educació i del PME a la plantilla d'educació i que equipari les seves condicions laborals a la resta del personal municipal.

La moció, apunten les formacions, sorgeix de les reunions dels partits d'esquerres amb el personal del Patronat que, diuen, sentir-se desatès per la manca d'escolta per part de l'Ajuntament, fet que agreuja la seva situació d'inseguretat laboral.

Socialistes, cupaires i comuns consideren que la figura del Patronat, que va néixer amb l'inici dels ajuntaments democràtics a causa de la manca d'infraestructura per fer contractacions, actualment està en desús i gairebé tots s'han integrat al conjunt dels seus ajuntaments per fer-los més operatius.

La regidora de la CUP, Ariadna Sierra, ha valorat que la situació actual comporta una ''carència'' de les condicions laborals del personal del PME.

El text reclama també que les negociacions per fer efectiva aquesta integració es facin a través dels sindicats on està representat el personal del PME.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ





Ariadna Sierra

Es recomana fer desaparèixer els PME perquè no deixa de ser l'externalització d'un servei bàsic que comporta una carència en les condicions de les treballadores i és també una ineficàcia a l'hora de poder desenvolupar com toca el servei, comporta molts més entrebancs que no pas facilitats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.