Trapero ja és director general dels Mossos d'Esquadra

El santcugatenc s'incorpora com a càrrec polític al govern de Salvador Illa


  • Comparteix:

Josep Lluís Trapero, resident a Sant Cugat, és el nou director general dels Mossos d'Esquadra / Foto: ACN

Josep Lluís Trapero, resident a Sant Cugat, és el nou director general dels Mossos d'Esquadra / Foto: ACN

El Consell Executiu del govern de la Generalitat ha nomenat aquest dimarts 32 alts càrrecs que ocuparan el segon i el tercer nivell de comandament de les 16 conselleries, entre els quals hi ha l'exmajor dels Mossos d'Esquadra, el santcugatenc Josep Lluís Trapero, que ja és director general de la Policia, tal com havia promès el president, Salvador Illa, en campanya electoral. La consellera d'Interior, Núria Parlon, ja havia anunciat el nomenament de Trapero aquest dilluns, a més del de Tomàs Carrión com a secretari general del departament, el de Miquel Esquius com a comissari en cap i el d'Alícia Moriana, fins ara comissària de la regió policial central i propera a Trapero, com a número dos de la prefectura.


Sobre Trapero, la consellera Parlon va destacar que té "coneixement de la seguretat i el màxim rang en el cos". També ha indicat que ja no vestirà l'uniforme de policia perquè "passa a ser un càrrec polític del departament".

De Santa Coloma a Quantico

Nascut a Santa Coloma de Gramenet l'any 1965, Josep Lluís Trapero Àlvarez resideix a Sant Cugat des de fa anys. És llicenciat en Dret per la Universitat Oberta de Catalunya (UOC), màster en Direcció pública EMPA per ESADE i postgrau del Programa Superior de Direcció i Gestió de la Seguretat Pública, també per la UOC. Va entrar als Mossos d'Esquadra el 1990 i hi ha ocupat diversos càrrecs fins a assolir la Prefectura de la Policia de la Generalitat en les categories de Comissari i Major. També s'ha especialitzat en formació policial tant en l'àmbit estatal com internacional, després de formar-se, també, a l'acadèmia de l'FBI de Quantico. Actualment era cap de la Comissaria General d'Inspecció i Avaluació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.