Bellaterra Endavant es mulla sobre l'annexió a Sant Cugat: 'És prioritari'

L'EMD fa costat a la comissió Bellaterra és Sant Cugat

Mapa de Bellaterra i la seva connexió amb Sant Cugat a través dels FGC / Foto: EMD Bellaterra

Política

Publicat avui, a les 16:24 per Sergio Morales

El partit del principal grup municipal de l'EMD de Bellaterra, Bellaterra Endavant, assenyala l'annexió a Sant Cugat com una prioritat. A través d'un manifest, la formació avança que desvincular el territori de Cerdanyola i treballar per incloure'l a Sant Cugat 'serà un objectiu' del programa electoral de les eleccions municipals de 2027. Consideren que aquest canvi territorial 'beneficia clarament Bellaterra', alhora que subratllen que està alineat amb 'la voluntat majoritària' del veïnat.

A principis de mes, el president de l'administració descentralitzada de Bellaterra, Josep Maria Riba, deia a Cugat Mèdia que el territori es quedaria amb l'ajuntament que oferís un millor conveni i instava la Generalitat a triar la millor solució per al veïnat. Amb el posicionament expressat al comunicat, el seu grup polític aposta finalment per l'opció santcugatenca.

Una presa de partit que també es va materialitzar a la junta de veïns del 15 de juliol, on es va acordar "respectar el procés judicial" arran de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliga l'Ajuntament de Cerdanyola a iniciar els tràmits de segregació de Bellaterra. Tot plegat, ho van vehicular a través d'una moció de Gent per Bellaterra que va rebre el vot favorable de tots els vocals presents, també els de Bellaterra Endavant. Un dels representants de Gent per Bellaterra, així com la vocal d'ERC no van assistir a la sessió plenària.

El text aprovat, que fa costat a la comissió Bellaterra és Sant Cugat, subratlla que aquest procediment ha de quedar "desvinculat" de "les possibles negociacions referents a possibles acords o convenis de l'EMD amb altres administracions".

Cerdanyola es resigna

Malgrat que el govern de Cerdanyola defensa que Bellaterra es mantingui al seu terme municipal, accepten que s'haurà de tramitar l'expedient de segregació, seguint el mandat judicial. El primer pas serà que passi pel ple, tot i que encara no saben si serà una dació de compte o una votació; en tot cas, serà un tràmit tècnic. Després serà l'Ajuntament de Cerdanyola qui farà la tramitació de la petició de segregació, que haurà de tornar a passar pel ple, i llavors s'enviarà aquest expedient al departament de Territori de la Generalitat, que és qui tindrà la darrera paraula.