Valldoreix estudiarà la viabilitat de la capa de rodament a l'avinguda del Baixador

Ho ha aprovat la junta de veïns de Valldoreix amb els vots del PP i el govern

Moment de la junta de veïns de l'EMD de Valldoreix, amb l'absència del vocal de Vox, Pablo Baucells / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat avui, a les 12:50 per Anna González

L'EMD de Valldoreix realitzarà un estudi tècnic i econòmic per valorar la viabilitat d'aplicar a l'avinguda del Baixador una capa de rodament com a alternativa provisional a la urbanització de la via. Aquest és l'acord que finalment ha aprovat la junta de veïns de l'EMD, reunida de manera extraordinària aquest divendres per portar a aprovació la proposta de Junts que demanava aquesta 'actuació urgent i immediata'. Les esmenes del PP, però, han convertit, amb el suport també del govern, la petició de Junts en el compromís d'estudiar-la prèviament. Junts hi ha votat en contra de les esmenes del PP, mentre que el vocal de Vox no era a la junta extraordinària per motius personals.

I és que les divergències entre govern i Junts s'han fet notar no només en la proposta i la contraproposta de les esmenes, sinó, fins i tot, en els terminis de convocatòria de la sessió, la gestió de l'absència d'un vocal o els informes previs entre administracions.

S'esperava una sessió tensa i ho ha estat, en presència de l'alcalde, Josep Maria Vallès, de regidors de Sant Cugat, la comissionada per a les relacions amb Valldoreix i de veïns de l'avinguda del Baixador, que han recriminat el posicionament d'alguns grups polítics.

Públic assistent a la sessió / Foto: Cugat Mèdia



Amb tot, finalment l'acord no només compromet l'EMD a l'estudi de la proposta alternativa, sinó també insta l'Ajuntament a col·laborar-hi. A més, reitera el compromís de Valldoreix amb l'execució del projecte d'urbanització aprovat el 2023 i al consistori a assegurar jurídicament que es poden donar llicències a l'avinguda de Baixador, una altra de les reclamacions dels veïns.

Posicionaments

PP
El vocal del PP, Carlos Aranguren, s'ha mostrat partidari de solucions provisionals "sempre que siguin realistes i clares". I això és el que ha demanat el partit via les esmenes que finalment s'han aprovat per estudiar la viabilitat tècnica i econòmica de la proposta de Junts. Aranguren ha recordat, però, que existeix un projecte d'urbanització aprovat i, per això, ha lamentat que s'utilitzi la situació per fer campanya electoral.

Amb tot, ha insistit, cal buscar finançament i no deixar que el projecte "estigui en via morta".

Junts
Des de Junts, el portaveu Bernat Gisbert ha defensat la proposta del partit, de la qual ha dit "no hi ha cap impediment" per portar-la endavant. Segons Gisbert, el cost oscil·la entre els 600.000 i els 800.000 euros i permetria "solucionar el mentrestant". És a dir, com han insistit també la resta de vocals del grup, oferir una alternativa mentre no es pot abordar el projecte definitiu.

Pel grup, ni la regla de despesa, ni les qüestions tècniques ni cap aspecte jurídic impedeixen poder aplicar la capa de rodament. "No hi ha voluntat política", ha carregat la vocal Lluïsa Muñoz. Una visió compartida pel vocal Adrian Van der Hoeven ha aconseguit l'aplaudiment dels veïns quan ha afirmat que aquests mateixos veïns han pagat les capes de rodament d'altres carrers valldoreixencs.

Equip de govern
El govern de Valldoreix no comparteix, però, la visió de Junts. L'executiu ha defensat la seva actuació en la convocatòria de la junta extraordinària, així com amb la proposta d'aplicar una capa de rodament.

"Les actuacions han estat fonamentades en informes tècnics, jurídics i econòmics", ha afirmat el president de l'EMD de Valldoreix, Juanjo Cortés, qui ha defensat que "el projecte aprovat és el de la urbanització" i que, per tant, les actuacions temporals han de ser viables amb aquest projecte. Tot i així, el govern ha votat a favor de les esmenes per valorar aquesta alternativa, que segons l'EMD genera dubtes tècnics, pressupostàries per la regla de despesa i no garanteix poder concedir llicències.

Seguirà ampliació amb declaracions