Junts i ERC refermen la solidesa del pacte de govern superada la negociació de La Mirada

El govern anuncia que a partir de setembre faran dues reunions al mes amb els grups de l'oposició per arribar a més consensos de ciutat

L'alcalde, Josep Maria Vallès, i el segon tinent d'alcaldia, Bernat Picornell, després de la roda de premsa de balanç del primer de pacte de govern Junts-ERC / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat avui, a les 13:42 per Albert Solé

El pacte de govern entre Junts i Esquerra Republicana a l'Ajuntament de Sant Cugat ha superat el primer any amb èxit. Malgrat alguns 'punts de vista diferents', en paraules de l'alcalde, Josep Maria Vallès, i superada la complicada negociació sobre la ubicació de l'escola La Mirada, Josep Maria Vallès i Bernat Picornell han renovat el pacte per afrontar els reptes que tenen encara al davant.

L'alcalde Vallès considera que els desacords que han viscut aquest primer any entre els socis de govern són els mateixos que hi ha dins d'altres col·lectius d'amics o de famílies, i que, per tant, el pacte és ferm.

Reunió in extremis al ple de juny

Malgrat aquestes paraules, la disputa per la ubicació de la Mirada -i si calia protegir definitivament els Bosc de Volpelleres- ha sigut més que un "punt de vista diferent", ja que va provocar una reunió d'urgència just a l'inici del ple del mes de juny entre Vallès i Picornell, fins al punt que l'alcalde va retirar el punt de l'ordre del dia. Bernat Picornell explica que no tots els acords han sigut fàcils, i que hi ha hagut negociacions que ha calgut treballar-los "fins a l'últim minut", però que l'important és que aquest cop ha arribat a bon port.

Aquest punt sobre la ubicació de la Mirada a la Guinardera s'ha modificat respecte al primer redactat que va fer l'àrea d'Urbanisme -en mans de Junts- perquè tant ERC com tota l'oposició, menys el PSC, hi votessin a favor en el recent ple de juliol.

De fet, l'alcalde ha posat precisament el consens al qual s'ha arribat amb La Mirada com a exemple que han de ser els pactes de futur a la ciutat, que incloguin el soci de govern, però també bona part de l'oposició. Per això ha anunciat que a partir del setembre, en lloc d'una reunió mensual amb tots els grups municipals en faran una cada 15 dies per arribar a més consensos de ciutat amb temes com el pla de mobilitat o el pla d'equipaments, que requereixen pactes més enllà dels quatre anys d'un mandat.

(seguirà ampliació)




DECLARACIONS

Josep Maria Vallès

Més que discrepàncies hi ha punts de vista diferents, com passa a qualsevol família, però a les reunions de govern tots opinem de tot.

Your browser doesn’t support HTML5 audio

Bernat Picornell

Els grans projectes demanen grans negociacions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio