El ple tomba la moció de Vox sobre l'ELA

Junts ha acusat Vox de presentar la proposta "per partidisme i rentar la imatge"

Imatge d'arxiu d'una concentració per reclamar més investigació contra l'ELA / Foto: ACN (Jordi Bataller)

Política

Publicat avui, a les 06:00 per Guillem Andrés

El ple ha tombat la moció presentada per Vox 'per garantir l'atenció' de les persones amb ELA i els seus familiars. Només el PP ha fet costat a la proposta, a la qual han votat en contra la resta de grups municipals. La regidora de Junts Núria Fernández ha admès compartir el fons del text, però ha acusat l'extrema dreta de presentar-lo 'per partidisme i per intentar rentar la imatge'. El portaveu de Vox, Marcos Rodríguez, ha reclamat a la resta de grups 'deixar la ideologia de costat' i ha titllat d''immoral' que la moció no hagi prosperat.

Escolta-ho


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

La regidora Fernández, responsable de l'àrea de Salut al govern municipal, ha criticat que Vox va presentar esmenes a la totalitat a la proposta de llei al Congrés dels Diputats que va presentar Junts. Rodríguez, ha justificat que el seu grup parlamentari ho va fer "perquè els pacients deien que no es cobrien totes les necessitats". La regidora de Junts ha subratllat que el text ja ha recollit millores: "No té sentit fer una cosa que ja està feta".

L'únic vot favorable, a més de Vox, ha sigut el del PP. La regidora Estrella Salanova ha retret que el govern espanyol "va prorrogar fins a 49 cops el termini de presentació d'esmenes".


DECLARACIONS

Núria Fernández

Avui Vox presenta aquesta moció no amb la finalitat de millorar la situació dels malalts, sinó que ho fan per partidisme i intentar rentar la seva imatge.

Your browser doesn’t support HTML5 audio