La pacificació de l'entorn de l'escola Joan Maragall s'executarà el 2025

La proposta sorgida dels pressupostos participatius inclous ampliar voreres, elevar passos de vianants i posar baranes


  • Comparteix:

L'encreuament de l'avinguda de Rius i Taulet amb el passeig de Sant Martí és un dels punts que es pacificarà / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

L'encreuament de l'avinguda de Rius i Taulet amb el passeig de Sant Martí és un dels punts que es pacificarà / Foto: Ajuntament de Sant Cugat

Amb l'objectiu de reduir la velocitat dels vehicles, l'Ajuntament construirà una nova vorera i n'ampliarà una altra i habilitarà dos passos de vianants elevats per millorar la seguretat al voltant de l'escola Joan Maragall. Així s'ha aprovat en el ple municipal d'aquest juliol amb el suport de tots els partits, després d'haver sigut una de les propostes que va tirar endavant en els Pressupostos Participatius. Les obres de pacificació tenen un cost de 52.000 euros i entraran en el pressupost del consistori del 2025.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MEMÒRIA TÈCNICA DEL PROJECTE

Així, es faran dues actuacions diferents del passeig Sant Martí. En l'encreuament amb el carrer de Sant Domènec es construirà una nova vorera, que actualment està pintada sobre l'asfalt, i s'habilitarà un pas de vianants elevat. I en l'encreuament amb l'avinguda de Rius i Taulet, s'ampliarà la vorera, també es ressaltarà el pas a peu, i a més s'hi instal·laran baranes.

Una pacificació més àmplia

El regidor del PSC José Gallardo ha recordat que en l'anterior mandat s'havia fet un projecte més ampli de pacificació en col·laboració amb l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de l'escola, fet pel qual ha demanat complementar les actuacions aprovades amb aquest pla més integral. El regidor d'Habitatge i Participació, Francesc Duch, ha respost acceptant que aquesta proposta és limitada degut al pressupost, però que s'han tingut en compte les peticions de l'escola i que estan oberts a fer-hi una actuació més àmplia.

CONSULTA AQUÍ LA DOCUMENTACIÓ DEL PLE DE JULIOL






José Gallardo

Vam fer reunions amb l'AFA, en què teníem un projecte molt important d'entorns escolars per millorar la seguretat. Estava molt fent fet i es va treballar amb el Departament de Mobilitat de l'Ajuntament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.