El ministre de Salut Pública sahrauí agraeix la tasca d'SCAPS en l'atenció a infants que requereixen atenció mèdica

L'Ajuntament ha rebut oficialment al dirigent de la República Àrab Sahrauí, Salek Baba Hasana


  • Comparteix:

Ministre de Salut Pública de la República Àrab Sahrauí, Salek Baba Hasana, juntament amb l'alcalde / Foto: Ajuntament

Ministre de Salut Pública de la República Àrab Sahrauí, Salek Baba Hasana, juntament amb l'alcalde / Foto: Ajuntament

L'Ajuntament ha rebut oficialment aquest dimecres a la sala de plens al ministre de Salut Pública de la República Àrab Sahrauí, Salek Baba Hasana. La recepció s'ha fet en el marc de la visita del ministre al projecte Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS), que ofereix una casa a Volpelleres a infants que necessiten tractament mèdic. Actualment, aquesta casa acull a 10 infants, que també tenen escolarització, a més de l'atenció de l'Hospital Sant Joan de Déu. En la rebuda també hi han participat representants de tots els partits polítics, excepte de Vox.

Així, el ministre ha agraït les relacions i la solidaritat amb Sant Cugat davant del conflicte que pateixen. "Tenim problema amb pacients que necessiten atenció sanitària i requereixen trasllat a l'exterior", ha reiterat. Alhora, ha aprofitat per recordar el conflicte, el qual ha qualificat de "descolonització inacabada" per part d'Espanya. D'aquesta manera, ha apostat per "un referèndum d'autodeterminació per respectar la voluntat del poble".

El delegat del Frente Polisario (representant legítim del poble sahrauí per part de les Nacions Unides) a Catalunya també s'ha mostrat satisfet per la tasca que s'està fent a Sant Cugat. "El pis és molt important pels nens, ja que la sanitat és molt preocupant", ha manifestat.

2013

La presidenta d'SCAPS, Neus Bosch, ha detallat que actualment a la casa hi viuen 10 infants, encara que l'habitatge és en realitat per a vuit persones. A més, ha assegurat que "quan tornen als campaments tenen un record molt bo del que han viscut". El projecte es va iniciar el 2013. Sant Cugat, a més, està agermanada amb el campament de refugiats sahrauís Daira d'Argub des del 2002. L'alcalde, Josep Maria Vallès, també ha expressat la voluntat de Sant Cugat de seguir col·laborant per treballar conjuntament.

SCAPS va ser una de les entitats locals que més van patir les retallades del 90% en cooperació del pressupost de 2024, tot i que mesos més tard el govern es va fer enrere i els va concedir els 30.000 euros de la subvenció habitual mitjançant una modificació pressupostària.




Salek Baba Hasana

Hem visitat la casa i la impressió que ens emportem és excel·lent, per la situació en què estan els infants. Volem transmetre'ls el nostre agraïment i reconeixement.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.