El govern de Cerdanyola, en contra de l'annexió de Bellaterra a Sant Cugat

El portaveu de l'Ajuntament admet que hauran de tramitar l'expedient de la segregació i està disposat a negociar un nou conveni per a Bellaterra

Imatge del ple municipal de Cerdanyola del Vallès del juny passat / Foto: Ajuntament de Cerdanyola

Política

Publicat el 10/juliol per Albert Solé

El govern actual de Cerdanyola del Vallès no vol que Bellaterra marxi a Sant Cugat. Aquesta és la posició política del PSC, el grup majoritari i qui té l'alcaldia actualment. Tot i això, davant de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que rebutja les seves al·legacions, saben que hauran de tramitar l'expedient de petició de segregació que la comissió de veïns 'Bellaterra és Sant Cugat' va demanar el 2019. Els queda un darrer recurs de cassació, però els serveis jurídics de l'Ajuntament cerdanyolenc estan estudiant si val la pena presentar-lo o no. David González, portaveu del govern i responsable de les relacions amb l'EMD de Bellaterra, explica a Cugat Mèdia que el tràmit que els demana fer la justícia és tècnic i no polític, i que no serà pas ràpid.

El primer pas serà que passi pel ple, segurament el de setembre. Encara no saben si serà una dació de compte o una votació, però en tot cas, serà un tràmit tècnic. Després serà l'Ajuntament de Cerdanyola qui farà la tramitació de la petició de segregació, que haurà de tornar a passar pel ple, i llavors s'enviarà aquest expedient al departament de Territori de la Generalitat, que és qui tindrà la darrera paraula.

"Bellaterra és Cerdanyola"

Preguntat, però, pel posicionament polític del govern municipal de Cerdanyola actual i del seu partit, el PSC, David González respon amb claredat: "Ens agradaria, volem i pensem que el millor que pot passar és que Cerdanyola, com la coneixem avui, continuï sent Cerdanyola. Nosaltres volem que Bellaterra continuï formant part de Cerdanyola com la resta de barris de la ciutat".
Un dels problemes principals per haver arribat fins a aquest punt entre la majoria de veïns i veïnes de Bellaterra i els diferents governs de Cerdanyola és el fet de no haver arribat mai a un acord per millorar el conveni de l'EMD, per guanyar competències i serveis. El portaveu del govern de Cerdanyola assegura que estan oberts a negociar-ne un altre, però recorda que "un conveni no és un tema que es pugui resoldre ni molt ràpid ni molt fàcil. Per tant, aquí necessitem temps, necessitem col·laboració, treball i dedicació per totes les parts i també des d'un punt vista de qualsevol negociació política, cal prudència i generositat per aconseguir que aquesta proposta pugui arribar a bon port".




DECLARACIONS

David González

Aquest tràmit i aquest expedient és profundament tècnic, d'un nivell tècnic segurament complicat, d'un temps, d'un termini que no seria curt termini, segur. I seria segurament durant aquest procés que hauria de liderar i que hauria de revisar Cerdanyola on es demanaria la col·laboració de les altres administracions públiques que estan interpel·lades

Your browser doesn’t support HTML5 audio

David González

Ens agradaria, volem i pensem que el millor que pot passar és que Cerdanyola, com la coneixem avui, continuï sent Cerdanyola. Nosaltres volem que Bellaterra continuï formant part de Cerdanyola com la resta de barris de la ciutat.

Your browser doesn’t support HTML5 audio