ERC vol que el ple condemni l'acció del president del Parlament balear d'esmicolar la foto d'Aurora Picornell

La moció dels republicans també insta al govern de l'Estat a sancionar el polític de Vox per incomplir la llei de Memòria Democràtica


  • Comparteix:

Gabriel Le Senne (el segon per la dreta), en un acte de Vox amb Ignacio Garriga / Foto: ACN (Roger Pi de Cabanyes)

Gabriel Le Senne (el segon per la dreta), en un acte de Vox amb Ignacio Garriga / Foto: ACN (Roger Pi de Cabanyes)

El grup municipal d'ERC val que el ple condemni 'enèrgicament' la destrucció de la fotografia d'Aurora Picornell, figura clau de la resistència republicana a Mallorca i afusellada el 1937, per part del president del Parlament balear de Vox, Gabriel Le Senne. Així ho han fet constar en la moció que han presentat per al ple de juliol, on també insten al govern de l'estat a 'sancionar a aquesta persona per tal de complir la Llei de Memòria Democràtica'. Titllant-ho d'ofensa a la democràcia, i categoritzant-lo com un acte de menyspreu a la memòria de les víctimes del franquisme, han criticat el comportament de Le Senne, el qual, segons diuen, 'és un reflex de l'auge de la impunitat en actes i discursos de l'extrema dreta'.

En aquesta línia, fan una crida a l'Ajuntament a continuar implementant polítiques públiques "orientades a combatre la ideologia de l'odi i la intolerància".

Els fets en qüestió va passar el passat 18 de juny al Parlament de Ses Illes en el moment que s'estava debatent la proposta del Partit Popular i Vox de derogar la Llei de Memòria Democràtica Balear. Le Senne va arrencar i destrossar un retrat de Picornell que els representants de les formacions d'esquerres havien col·locat a la mesa de la cambra durant el debat sobre memòria històrica.

CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ




Esther Madrona

El que volem denunciar és com l'extrema dreta es va obrint lloc a més institucions i passen fets que podem etiquetar d'actes d'un cert odi.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.