La contaminació acústica i la manca de l'enllumenat, principals queixes de l'informe de la síndica a Valldoreix

Helena López Macho, ha presentat aquest dijous els resultats de l'informe anual de les activitats de Valldoreix del 2023 a la junta de veïns de l'EMD


  • Comparteix:

L'avinguda del Baixador recull dues de les nou queixes que ha recollit la síndica de greuges / Foto: Cugat Mèdia (Arxiu)

L'avinguda del Baixador recull dues de les nou queixes que ha recollit la síndica de greuges / Foto: Cugat Mèdia (Arxiu)

La contaminació acústica, la manca d'enllumenat i la manca de resposta per part de l'EMD marquen les queixes de la síndica a Valldoreix. En total, s'han presentat 14 queixes que són competència de l'EMD, fet que suposa una reducció del 64% respecte al 2022. Un decrement, que, segons la síndica de greuges, Helena López Macho, podria estar relacionat amb el desencallament de les llicències d'obres que estaven pendents de l'aprovació del projecte de l'avinguda de Baixador així com els problemes acústics relacionats amb les tapes de clavegueram ja resolts també. D'aquestes, se n'han estimat nou i les altres cinc han quedat no admeses. Pel que fa al conjunt del municipi, les queixes de Valldoreix representen un 10% del total.

La síndica de greuges ha presentat aquest dijous els resultats de l'informe anual de les activitats de Valldoreix del 2023 a la junta de veïns de l'EMD. Un any més, les queixes per l'avinguda de Baixador emergeixen en l'informe. Ambdues queixes presentades al respecte es queixen dels sots ocasionats en la via arran de les pluges i en reclamen el seu emplenament amb grava. En aquest sentit, la síndica ha traslladat totes dues queixes a l'EMD.

Destaca també una queixa per la manca de resposta sobre la situació actual de l'escola de música municipal. En aquesta, també es posa de manifest les mancances actuals de manteniment de l'edifici. El passat 15 de febrer l'EMD va aprovar una partida pressupostària per fer un estudi de les deficiències de l'estructura. Actualment, es troba en fase de demanar els diferents pressupostos.

Pel que fa a les queixes desestimades destaca una per la presència d'una dona com a 'Reina Maga' a la cavalcada de reis. Finalment va quedar no admesa perquè no s'havia esgotat la via administrativa. Precisament, la majoria de les queixes que s'han desestimat ha estat per aquest motiu o perquè no havien iniciat la via administrativa.






Helena Lopez

El número de queixes durant el 2023 a valldoreix ha sofert un decrement del 64% respecte el 2022. Això podria estar relacionat amb el desencallament de les llicències d'obres de l'avinguda de Baixador i el soroll de les trapes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.