2,1 milions d'euros per impulsar l'emprenedoria a Sant Cugat

L'Ajuntament aprova un pla estratègic per facilitar la creació i creixement d'empreses innovadores


  • Comparteix:

El parc empresarial de Can Sant Joan / Foto: Ajuntament

El parc empresarial de Can Sant Joan / Foto: Ajuntament

Implementar polítiques que fomentin la inversió, i facilitar la creació i creixement d'empreses innovadores. Aquest és l'objectiu del nou pla estratègic que ha aprovat el ple de l'Ajuntament, a proposta de la regidoria d'empresa, innovació i internacionalització per impulsar l'emprenedoria. Aquest té un cost estimat de 2,1 milions d'euros i es preveu el finançament públic europeu i autonòmic. El regidor de l'àrea, Albert Salarich, ha afirmat que cal situar al municipi com a 'ciutat emprenedora'. El pla ha rebut el suport de tots els partits, a excepció de l'abstenció de la CUP.

ESCOLTA-HO

Salarich ha argumentat que en els darrers 30 anys Sant Cugat "ha passat a ser un dels centres empresarials més gran de Catalunya". D'aquesta manera, per reforçar-ho considera que "cal concentrar esforços en el foment de l'esperit emprenedor". La implementació del Pla tindrà una durada de 36 mesos, amb inici l'any 2025 i finalització l'any 2027.

Suport de socialistes i ECP

Els regidors del PSC i En Comú Podem han agraït la tasca de la regidoria, capitanejada per Albert Salarich, empresa, innovació i internacionalització. Així doncs, la regidora dels socialistes Elena Vila ha exposat que des del seu partit comparteixen "els objectius, la missió i la visió", exposats per Salarich. Ramon Gutiérrez també ha manifestat la seva satisfacció del pla i han mostrat "mà estesa i ganes de treballar".

Enganxada entre els comuns i Vox

Vox ha votat a favor de la proposta, assenyalant que "Sant Cugat té un potencial excepcional i no està tenint el suport corresponent", segons el seu regidor Marcos Rodríguez. D'aquesta manera, han considerat que la partida de l'Ajuntament és "insuficient" i han apuntat que si s'eliminen partides "innecessàries i ideològiques" es podria augmentar.

Per la seva banda, des dels comuns, s'han mostrat sorprès de la votació favorable de Vox, ja que a parer seu, la proposta "planteja la internacionalització del treball de la ciutat a nivell europeu" i que aquests són contraris a la postura de Vox, segons Gutiérrez. Rodríguez també ha respost, declarant que comuns estan "a favor de col·lectivitzar les coses i el comunisme, que és exterminar l'empresa".


Albert Salarich

Proposem un pla estructurat sobre els eixos de col·laboració, disseny i polítiques de suport per la innovació. Implementar polítiques que fomentin la inversió. Facilitar la creació i creixement d'empreses innovadores.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.