La suspensió de la construcció de noves piscines privades a Sant Cugat rep la negativa de la majoria del ple

La proposta presentada per ECP només ha rebut el suport de la CUP

Imatge d'arxiu d'una piscina / Foto: Cugat Mèdia

Política

Publicat el 17/juny per Anna González

El model de ciutat i la gestió de la sequera tornen a un ple municipal. En aquest cas, amb la moció presentada per En Comú Podem que proposava suspendre temporalment les llicències d'obres per a la construcció de piscines privades a Sant Cugat per estudiar l'adaptació de la normativa urbanística per regular aquest tipus d'instal·lacions. El grup municipal proposant només ha aconseguit el suport de la CUP, mentre que la resta de partits hi han votat en contra en considerar que limitar les piscines no és la solució per a la sequera i existeixen altres eines per poder incidir en el consum d'aigua.

Escolta-ho


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

És el cas de l'equip de govern, que ha recordat que Sant Cugat compta des de fa més de dues dècades amb una ordenança d'estalvi d'aigua. El regidor d'Urbanisme, Àngel Pedrós, veu més viable incorporar noves mesures a aquesta normativa que no pas "una forma tan radical" com modificar la regulació urbanística.

En el mateix sentit, s'ha pronunciat el PP i el PSC, que consideren que "no és la solució" per fer front a la sequera. Des de Vox, a més, veuen la proposta com una interferència en propietat privada.

Tot i així, des d'En Comú Podem, el seu portaveu, Ramon Gutiérrez, ha defensat la mesura, ja que considera que les piscines privades s'han d'adaptar a una crisi climàtica que "s'agreujarà". "És un pas més en la racionalització de l'ús de l'aigua", ha dit Gutiérrez, qui ha recordat que Sant Cugat és un dels municipis amb més piscines i més consum domèstic d'aigua.

Una visió compartida per la CUP, que ha votat a favor de la moció, i que s'ha mostrat partidari en regular en funció de l'ús de l'aigua.