El projecte d'habitatge protegit a Can Cabassa es reactiva

L'entorn de la masia disposarà d'una zona verda i la propietat hi construirà dos edificis, que podran acollir una residència d'estudiants


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'àmbit de Can Cabassa / Foto: Google Maps

Imatge d'arxiu de l'àmbit de Can Cabassa / Foto: Google Maps

L'entorn de la masia de Can Cabassa s'encamina a una transformació, amb la qual es construirà habitatge protegit, una residència d'estudiants i una zona verda. El ple municipal de dilluns ha de sotmetre a aprovació inicial una reordenació urbanística a la parcel·la, de 13.200 metres quadrats. En aquest espai es farà una reserva de sòl perquè l'Ajuntament construeixi un edifici amb 15 habitatges de protecció oficial (HPO) de lloguer. Serà una planta baixa més dos pisos i se situarà a tocar a la intersecció entre l'avinguda de Can Cabassa i el carrer de Josep Valls.

A més, la propietat de la parcel·la podrà construir dos edificis: un de planta baixa més tres pisos i un altre de planta baixa més un pis, que es podran destinar a diversos usos: residencial (estudiants, gent gran o persones amb diversitat funcional), sanitari, cultural o esportiu. Ara bé, des de la propietat ja han avançat la intenció de fer-hi una residència d'estudiants.

A banda d'aquestes construccions, s'adequarà una zona verda de 4.100 metres quadrats darrere de la masia, que connectarà l'avinguda de Can Cabassa amb el carrer de Josep Valls. Aquests treballs aniran a càrrec de la propietat dels terrenys, no de l'Ajuntament.

Pel que fa a la masia, aquest edifici forma part del catàleg del patrimoni i s'haurà de preservar com a tal. "La masia seria la peça simbòlica d'aquest conjunt", ha dit el regidor d'Urbanisme, Àngel Pedrós.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.