Junts remarca que la llei d'amnistia és 'una victòria democràtica i col·lectiva'

El partit independentista ressalta que la llei s'ha aprovat gràcies a "haver forçat" el PSOE i a "aguantar la posició"


Temes relacionats

Quins santcugatencs es podran beneficiar de l'amnistia? (30/mai/24)


  • Comparteix:

Foto de família del grup municipal de Junts / Foto: Ajuntament

Foto de família del grup municipal de Junts / Foto: Ajuntament

Junts per Sant Cugat celebra que aquest dijous s'hagi aprovat la llei d'amnistia al Congrés dels diputats, la qual titllen com 'una victòria democràtica i col·lectiva'. De totes maneres, apunten que amb aquesta llei 'no es perdona', sinó que 'es guanya una batalla del conflicte que existeix des de fa dos segles entre dues nacions'.

Des del partit independentista ressalten la seva acció política amb els socialistes per haver arribat a aquest punt. "El PSOE no la volia. Junts per Catalunya la vam posar sobre la taula i vam aguantar la posició", asseguren. Així, subratllen que gràcies a "haver forçat" el PSOE s'han assolit fites, diuen, com els acords en l'ús del català al Congrés, la creació de la comissió d'investigació dels atemptats del 17A o les negociacions amb Carles Puigdemont. Finalment, asseguren que amb el pas d'avui tenen "més clar que mai" que la independència depèn del poble de Catalunya.

Per la seva banda, la portaveu de Junts, Míriam Nogueras, ha manifestat en el Congrés que "si l'Estat espanyol hagués fet una transició democràtica real, especialment de les cúpules judicials, mai no hauríem arribat a aquest extrem".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.