L'oposició d'esquerres fa costat a la denúncia de tisorada municipal a la Xarxa Solidària

El PSC ha fet un comunicat: "No parlem de caritat, sinó de complir els compromisos adquirits"


Temes relacionats

La Xarxa Solidària demana a l'Ajuntament menys 'postureig' i complir amb el compromís del 0,7% (10/abr/24)


  • Comparteix:

Els portaveus del PSC (Elena Vila), la CUP (Marco Simarro) i ECP (Ramon Gutiérrez), en una imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

Els portaveus del PSC (Elena Vila), la CUP (Marco Simarro) i ECP (Ramon Gutiérrez), en una imatge d'arxiu / Foto: Ajuntament

El PSC torna a alçar la veu en contra de les eventuals retallades pressupostàries que està endegant l'equip de govern en el context de dèficit municipal. Els socialistes han fet un comunicat de suport a la denúncia de la Xarxa Solidària Sant Cugat que demana que el consistori retrocedeixi la tisorada que, segons l'entitat, hauria fet en matèria de cooperació. Una retallada del 90% de la partida de l'any anterior és el que sosté l'entitat. Una queixa que també ha rebut el suport, a xarxes, de les altres formacions d'esquerra a l'oposició, la CUP i En Comú Podem.

Els socialistes qualifiquen de "situació insòlita" el que ha exposat la Xarxa Solidària aquest dimecres en roda de premsa. Des del partit, consideren que la retallada denunciada "deixa molt tocada" l'activitat del col·lectiu i posa en perill la continuïtat d'iniciatives com la Casa de l'Esperança que gestiona Sant Cugat amb el Poble Saharauí (SCAPS), acollint infants dels camps de persones refugiades que necessiten atenció mèdica.

Els socialistes mantenen la crítica de la pujada de sous del govern mentre s'apliquen retallades: "Posa en perill l'ajuda a les entitats solidàries de la ciutat. No parlem de caritat, sinó de complir els compromisos adquirits i no fer decréixer el percentatge econòmic quan no ens va bé". La formació reclama la tornada al 0,7% solidari.

La CUP i En Comú Podem han reaccionat críticament a xarxes:





Junts respon el PSC

El tinent d'alcaldia d'Economia, Carles Brugarolas, i el tinent d'alcaldia de Presidència i Bon Govern, Jordi Puigneró, han sortit al pas de les crítiques amb contundents respostes a X. Ambdós troben incongruent el posicionament socialista quan van ser els responsables econòmics de l'anterior govern.






  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.