Sant Cugat s'adhereix a la ILP per un mínim del 6% del PIB per a l'educació

La moció, presentada pel PSC i ECP, ha estat aprovada amb els vots de tots els partits excepte el PP i Vox


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu de l'aula d'una escola / Foto: ACN (Laura Fíguls)

Imatge d'arxiu de l'aula d'una escola / Foto: ACN (Laura Fíguls)

El ple ha aprovat una moció per l'adhesió de Sant Cugat a la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per a la Proposició de Llei de Garanties de Finançament del Sistema Educatiu Català per un mínim del 6% del PIB per a l'educació. La moció, presentada conjuntament pel PSC-CP i ECP, s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els regidors excepte els del PP i Vox, que hi han votat en contra.

ESCOLTA-HO


CONSULTA AQUÍ LA MOCIÓ

En la presentació de la moció, la regidora del PSC-CP Pilar Gorina ha assegurat que, en l'àmbit educatiu, "cal prendre moltes decisions i, aquestes, han d'anar acompanyades, com a mínim, del 6% del PIB". Una mesura que també ha compartit el portaveu d'ECP Ramon Gutiérrez, el qual ha afegit que, "tenint en compte els resultats de l'informe PISA, és urgent".

Per la seva banda, la CUP ha defensat el seu vot a favor de la moció, però ha recordat la importància d'eliminar progressivament els concerts educatius, una mesura que la regidora Ariadna Sierra ha considerat que "és crucial per assegurar una educació integral, pública i universal". La regidora d'ERC Gemma Aristoy ha defensat el vot a favor del seu partit, però ha matisat que és important que "les diferents administracions hi contribueixin".

Pel que fa als partits que han votat en contra de la moció, el regidor de Vox, Jordi Guirado, ha argumentat els vots en contra del seu partit en tant que "aquesta ILP gira al voltant d'un model educatiu que no compartim i que pretenem canviar tan aviat com ens sigui possible". Un model educatiu amb el qual el PP tampoc combrega, per aspectes com, per exemple, "la immersió lingüística" o "l'erradicació de les escoles diferenciades", segons ha explicat la regidora Estrella Salanova.

Les esmenes presentades per Vox a la moció han estat desestimades amb els vots a favor de Vox i el PP i els vots en contra de la resta de regidors.




Ramon Gutiérrez

És important situar la despesa educativa al nostre país com a mínim a la mitjana de la Unió Europea, que se situa en el 6%, i és urgent tenint en compte els resultats de l'informe PISA

Jordi Guirado

Aquesta ILP gira entorn a un model educatiu que no compartim i que pretenem canviar tan aviat com ens sigui possible



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.