Les tarifes del complex esportiu de Valldoreix pugen un 3,1%

Junts i Vox alerten que l'actual preu de les tarifes pot portar una fuga d'usuaris al futur nou complex de Mira-sol


  • Comparteix:

Piscina del complex esportiu de Valldoreix / Foto: EMD

Piscina del complex esportiu de Valldoreix / Foto: EMD

Les tarifes del complex esportiu de Valldoreix augmentaran un 3,1%, d'acord amb l'IPC, de cara al curs 2024-2025. Això ha aprovat la junta de veïns d'aquest dijous amb els vots a favor de tots els grups, tret del PP que s'ha abstingut en considerar els preus massa elevats. Una observació que ha compartit la resta de l'oposició, tot i que Junts i Vox han anat més enllà. Les dues formacions han coincidit en alertar d'una eventual fuga d'usuaris cap al futur complex aquàtic de Mira-sol a causa de les elevades tarifes.

El servei municipal del complex esportiu està subjecte a la concessió de l'empresa Eventing Esport Cinc, que ha sol·licitat l'actualització de preus d'acord amb l'IPC. En aquest sentit, la junta de veïns ha aprovat de forma provisional la modificació de l'ordenança fiscal reguladora del preu públic del servei.

Amb aquest augment, el preu de la matrícula se situa en els 49 euros amb mensualitat de 56,3 euros per als adults. Uns números que no han agradat l'oposició, amb majoria al ple. El PP ha apuntat que les tarifes no tenen en compte les famílies nombroses, tot i que els preus inclouen una opció "familiar" a partir del segon membre.

Vox ha demanat al govern "que es posi les piles" amb l'arribada del complex aquàtic, que obriria portes d'aquí a un any. El portaveu de Junts, Bernat Gisbert, s'ha afegit al comentari etzibant que l'EMD ha de fer que la concessió del complex "funcioni" amb una oferta que pugui plantar cara amb preus competitius.

Sobre aquest eventual perill de marxa d'usuaris al complex mirasolenc, el govern no ha respost.

Les mocions

La proposta més destacada, la moció institucional per demanar a Sant Cugat participar en la gestió de la recollida de residus, ha quedat sobre la taula gràcies als vots favorables de l'oposició. Junts i Vox han tornat a aliar-se per exposar la necessitat de portar l'assumpte a la junta de febrer a causa de les "incorreccions" que presentava el text de la moció. Tot i l'intent del govern de fer esmenes 'in voce' per suavitzar el contingut del text, la proposta no ha prosperat. Junts ha manifestat que la moció demanava formar part de la mesa de contractació de la nova licitació de recollida quan l'òrgan ja s'ha constituït i que aborda qüestions, com els voluminosos, que amb el plec de condicions ja tancat "no variarà".

Més sort han tingut les mocions presentades pel PP i Vox. La dels populars ha tornat a posar sobre la taula les deficiències en les instal·lacions de l'Escola de Música i tots els partits han considerat oportú fer els estudis tècnics i reservar el pressupost necessari per millorar els lavabos i fer una diagnosi de les demandes del centre en manteniment. Tot plegat abans de l'estiu d'aquest any. El text ha coincidit amb la presentació aquesta setmana per part del govern de la proposta de Pla d'Equipaments, on es preveu traslladar el centre a la nova Centralitat. Mentre això no arribi, el PP ha afirmat que cal esforçar-se en atendre les demandes de les famílies.

Vox ha vist avançar la seva proposta per minimitzar l'impacte en higiene de les caques d'animals de companyia al carrer. La proposta, com a Sant Cugat, ha comptat amb els vots en contra d'ERC, el PSC, la CUP i Valldoreix Plural, i els vots favorables de Junts, PP i Vox. No obstant això, el cordó sanitari escenificat al ple de l'Ajuntament no s'ha evidenciat a Valldoreix donat que el PSC ha apuntat que "els acords no es poden votar per separat" arribant a suggerir que alguns punts fossin retirats del text, a la qual cosa s'ha negat el partit d'extrema dreta amb una aprovació assegurada.





Bernat Gisbert

S'obrirà un complex molt potent i les persones que els construeixen confirmen que serà molt potent amb uns preus més barats



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.